7óra7

Nyilvános az idei MITEM programja

Nyilvános az idei MITEM programja

Színház reggelire - 2017. január 25.

2017. 01. 25. | 7óra7

A fesztivál vendéglistáján található Eugenio Barba, Silviu Purcărete és Viktor Rizsakov mellett Vidnyánszky Attila is.

Végre Pesten A nyugalom


A közép-európai társulatok, illetve az orosz színházi tradíció számos képviselőjén kívül négy skandináv és két olasz előadás vendégeskedik a IV. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón. A fesztivál elhozza Budapestre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának a kritikusok által 2016. legjobbjának választott  A nyugalom című előadását is. A találkozó során látható lesz továbbá Vidnyánszky Attila oroszországi Bűn és bűnhődése, valamint Silviu Purcărete olyannyira gigantikus Faustja, amely még a Nemzeti Színház nagyszínpadán sem fér el – helyette az épülő Eiffel Csarnokba kerül. A MITEM részletes programja itt található

nyugalom.jpgA nyugalom (fotó: Radu Afrim)

Elismerték a Janus Egyetemi Színházat


Csokonai Vitéz Mihály-díjban részesült a Janus Egyetemi Színház. A díjat Mikuli János dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól vette át a tegnapi ünnepségen a Vigadóban. A közművelődési, miniszteri díj a nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, videó-, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén elért kimagasló művészeti munka elismeréséért adományozható. A 7óra7 szerkesztősége szerint a társulat A mizantróp című előadása egyike 2016 legfontosabb bemutatóinak.

Színház a mentális betegségek ellen


MENTÁLszínház címmel kezd közös projektbe Nézőpontváltó Egyesület és a Spirit Színház a mentális és addiktív betegségek megelőzése, felismerése és gyógyítási lehetőségeinek feltérképezése kapcsán. Az öt színdarabból álló programsorozat mindegyike valamely addikcióba átforduló hétköznapi történeten keresztül szemlélteti a lélek pusztulása által a test és a szellem hanyatlását. A projekt szakmai felügyelője Dr. Prezenszki Zsuzsanna (pszichoonkológus, Nyírő Gyula Kórház, a Nézőpontváltó Egyesület tagja), az előadásokat követő beszélgetések házigazdája Szily Nóra. A programsorozatot március 2-án a Csin-csin című zenés, Örkény István által fordított francia darab nyitja, melyben az alkoholfüggőség témáján belül is tabunak számító női alkoholizmus kerül a középpontba. Áprilisban egy magyar ősbemutató, a Play Krúdy egy középkorú, kikopó félben lévő színésznő harcát mutatja meg drogfüggő fiáért. Ősszel további három alkalom lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr2512152069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása