7óra7

Két Zsótér-előadás is búcsúzik a héten

Két Zsótér-előadás is búcsúzik a héten

Színház reggelire - 2017. január 17.

2017. 01. 17. | 7óra7

Zsótér Sándor a tavalyi évadban két amerikai drámát is rendezett, mindkettő a napokban kerül utoljára színpadra.

Utoljára látható a tavalyi POSZT fődíjas előadása


Ma búcsúzik Zsótér Sándor legutóbbi kecskeméti rendezése, a 2015 novemberében bemutatott Macska a forró bádogtetőn. Az előadás elnyerte a POSZT legjobb előadásának járó díjat, emellett a színházi találkozón Trokán Nóra és Csombor Teréz is elismerésben részesültek. Csombor Teréz játéka a kritikusok tetszését is elnyerte, hiszen alakításáért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Színikritikusok Díját is. A Macska a forró bádogtetőn 2015-ben helyet kapott a 7óra7 szerkesztősége által legfontosabbnak tartott előadások között. Az előadásról írt kritikánk itt olvasható.

macska_5.JPGSzemenyei János, Trokán Nóra (fotó: Walter Péter)

A Mindent a kertbe! is búcsúzik


Zsótér sok év után 2016 januárjában tért vissza Miskolcra, ahol Edward Albee Mindent a kertbe! című drámáját állította színpadra Ullmann Mónika és Rusznák András főszereplésével. A miskolci széria után az előadás ebben az évadban az Átrium Film-Színházba költözött, ahol január 20-án utoljára látható. „Az előadás fő kérdése az, hogy meddig mehetünk el, mit tehetünk meg azért, hogy pénzhez jussunk – ezt a konyhafilozofálgatást a rendezés vállaltan színházi meseként interpretálja” – írta az előadásról Dicsuk Dániel. A Mindent a kertbe! előadására jegyek itt válthatóak.

albee.jpgUllmann Mónika (fotó: Éder Vera)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr712132101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása