7óra7

A Városmajorba költözik az Örkény

A Városmajorba költözik az Örkény

Színház reggelire - 2017. január 16.

2017. 01. 16. | 7óra7

A színház átalakítása miatt áprilistól az évad végéig vendégségben láthatóak az Örkény Színház nagyszínpadi előadásai.

Sátrazni megy az Örkény


Mácsai Pál szerint az Örkény Színház előadásai számára az jelenti a legnagyobb dicséretet, hogy a mi nézőtéri székeinken ülve is végignézik őket. Recsegnek, törnek, és rettenetes kényelmetlenek.” Bár a mi elsődleges feladatunk nem a színházi környezet, hanem az előadások értékelése, egyet kell értenünk az Örkény igazgatójával, és hátunk is örömmel értesült arról, hogy áprilisban megkezdődik az Örkény átalakítása és székcseréje.

15.JPGA Mesél a bécsi erdő is vendégségbe megy (fotó: Toldy Miklós)

Az áprilistól az évad végéig tartó időszakban a színház egyes nagyszínpadi előadásai a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesznek láthatóak, egy ott felállítandó sátorban. „Befűtjük, ha hideg van, kihűtjük, ha meleg. (...) Gondoskodunk büféről, ruhatárról, mosdókról, és ugyanazzal a játékkedvvel várjuk Önöket, mint a Madách téren” írta közleményében Mácsai Pál.

Formálódik A Notre Dame-i toronyőr szereposztása


Az már korábban kiderült, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon nyáron bemutatandó A Notre Dame-i toronyőr Quasimodójaként Veréb Tamás áll majd színpadra, mostanra azonban az is biztossá vált, hogy Esmeraldaként Muri Enikőt és Vágó Bernadettet láthatják az érdeklődők. A szervezők tájékoztatása szerint a Kerényi Miklós Gábor rendezésében színpadra kerülő darab hat augusztusi előadására a jegyek fele már elkelt.

Körtvélyessy Zsolt a kecskeméti színház örökös tagja lett


– Meghatott a bejelentés! Sokat jelent számomra az örökös tagság – mondta a színművész. Körtvélyessy Zsolt pályakezdőként került Kecskemétre. Majd Békéscsaba, Szolnok, Szeged, Miskolc és Budapest után 2008-ban tért vissza a hírös városba, ahol azóta folyamatosan játszik. A Jászai Mari-díjas és Érdemes művész Körtvélyessy Zsoltot jelenleg Shakespeare Vízkeresztjében, és a napokban bemutatott Csehov-darabban, az Apátlanulban láthatja a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr9712129107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása