7óra7

Tenki Réka a legtehetségesebbek között

Tenki Réka a legtehetségesebbek között

Színház reggelire - 2017. január 13.

2017. 01. 13. | 7óra7

Az Egyasszonyban nyújtott alakításáért a színházi szakma elismerését is kivívó színésznőt egy neves hollywoodi szaklap méltatta.

Tenki Rékát a Variety is elismeri


Az egyik hollywoody szaklap, a Variety tíz figyelemreméltó, tehetséges európai filmes közé sorolta Tenki Rékát. A lap harmadik alkalommal adta ki tízes listáját, mellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. A színésznő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében nyújtott alakításával vívta ki az amerikai magazin figyelmét. A film a februári Berlinalén versenybe száll a legjobb alkotásért járó Arany Medvéért. A további részletek, valamint a teljes lista a fidelio.hu-n érhető el.

takacs_ati_2_kis.JPGTenki Réka az Egyasszonyban (fotó: Takács Attila)

Drámaíró verseny Budaörsön


Az idén Mezey Katalin, Pataki Éva és Szabó T. Anna ír egy éjszaka alatt színdarabot a Magyar Drámaíró Versenyen, amelyet ezúttal a Budaörsi Latinovits Színházban rendeznek meg január 21-én és 22-én a magyar kultúra napja alkalmából. A verseny január 21-én, szombaton este kezdődik, ekkor a színház Macskajáték című előadása előtt sorsolják ki a Nők Lapja következő számának cikkcímei közül azt, amelyből a három drámaíró egy nap alatt színdarabot ír. A fesztivál különlegessége a nyilvánosság, a színházi függönyök nem rejtenek el semmit: az érdeklődők a próbafolyamatot is végigkövethetik, így az olvasópróbától az utolsó tapsig részesei lehetnek az előadások születésének. A kész produkciókat a közönség január 22-én, vasárnap 19 órától láthatja a Budaörsi Latinovits Színház színpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr6412121561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása