7óra7

Mi fog történni a nézővel?

Mi fog történni a nézővel?

2016. 10. 11. | 7óra7

A friss Junior Prima-díjas Boross Martin társulata, a STEREO Akt társadalmi, közösségi kérdéseknek szenteli az idei évadát.

A társulat témáiban és formailag is igen eltérő előadásaiban a szemléletmód, az alkotói attitűd mutat hasonlóságot: minden munkájukban abból a kérdésből indulnak ki, hogy az előadás során mi fog történni a nézővel. Ahogy eddig – az Etikett, avagy a tökéletes ember és a Felülről az ibolyát című produkciók esetében -, úgy ezután is kiemelt szerepet kap a részvétel, a szerzői színház és a néző.1.JPGBoross Martin és Julia Jakubowska az Etikett, avagy a tökéletes ember előadásában (fotó: Toldy Miklós)

Az első bemutató, a Mentőcsónak Egységgel közösen létrehozott, a hajléktalanságról szóló színházi társasjáték, a CÍM NÉLKÜL- hajlék-kaland-játék az OPEN Fesztiválon lesz  látható november 24-én. Az előadásban a felnőtt és diák közönségnek hat hónapot kell túlélnie egy hirtelen utcára került ember bőrébe bújva. A szerző Fábián Gábor és a stáb, a szereplők Balog Gyula, Kőszegi Mária és Szabó Zola, a rendező Boross Martin.

A januárban a Nextfeszten színre kerülő Emlékek klinikája műfaját tekintve politikai science fiction, amely azt vizsgálja, hogy mit művel az egyénekkel a propaganda, hogyan lehetséges korrumpálni, infantilizálni és gyűlöletre szítani emberek egész csoportját. Ebben az utópia-rémmesében Hajduk Károly, Hay Anna, Julia Jakubowska, Ördög Tamás és  Terhes Sándor lép fel Boross Martin rendezésében.

Jövő tavasszal a  jövőKÉP című részvételi alkotóműhely-sorozat lezáró akkordjaként egy nyolc héten át tartó doku-fikciós workshopot tart a STEREO Akt, amely egyben közösségi alkotású filmkészítés is lesz. A helyi résztvevők írójává, rendezőjévé és szereplőjévé válnak a négy Baranya megyei falu (Babarcsszőlős, Diósviszló, Siklósbodony, Szava) lakóinak részvételével készülő félórás doku-fikciós filmnek.

Az évad befejezéseként a nagy sikerű Promenád című előadás mintájára Boross Martinék buszos színházi utazást készítenek Baltimore-ban, amelynek témája a város fekete és fehér lakosságának szegregált egymás mellett élése.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr5611796057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása