7óra7

Indiai felnőttmesék zenével – mozgásszínházi bemutatóra készül az FAQ

Indiai felnőttmesék zenével – mozgásszínházi bemutatóra készül az FAQ

2016. 09. 30. | 7óra7

Felnőttmesékből álló új előadását mutatja be október 1-jén a FAQ Társulat a MU Színházban, Mesefolyamok óceánja címmel.

Az előadás rendezője Varga Krisztina, aki 2014-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi rendező szakán. A társulat az évad első bemutatójához vendégeket is hívott, Kőszegi Máriát és György Zoltán Dávidot, és idén új taggal is bővült az FAQ csapata, Georgita Máté Dezsővel, aki ebben az előadásban mutatkozik be. A Mesefolyamok ritmussal, fénnyel és testtel fogalmaz, és a FAQ-tól megszokott élő zene is elmaradhatatlan.

mese_ok.JPGMesefolyamok óceánja

Az előadás a világszerte ismert indiai mesegyűjteményből, a Katha sarit-sagara című kötetből válogatott felnőttmesék történetei alapján folyik. A mű egyedülállóan gazdag meseirodalma ősrégi időkre nyúlik vissza, és a leggyakorlatiasabb életbölcsességekre tanít. Az előadás a Hulladémon huszonöt meséje kerettörténetébe foglalja a válogatott jeleneteket.

Az alkotók írják az előadás kapcsán:  Mit jelent a számunkra ma Magyarországon India? Mit kezdünk ezekkel az ősi szanszkrit történetekkel, hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni fiatal alkotókként, és alkotó fiatalokként?

A mese emlék. A mesélés örök. A mesefolyamba merülünk, hogy zubogjon tovább. Mesélünk. Kézzel-lábbal. Szavakkal, képekkel, ősi emlékekkel. Ritmussal, fénnyel, és testtel. A mesefolyamok óceánja, fizikai tanmese és színházi elbeszélés egyben, a társulat megszokott gondolkodó, nyílt stílusában.

Forrás: FAQ Társulat

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr2711753701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása