7óra7

CAFe Budapest, huszonötödször

CAFe Budapest, huszonötödször

2016. 09. 15. | 7óra7

Október 7-én indul Közép-Európa meghatározó kortárs összművészeti fesztiválja, a CAFe Budapest, amelyen a hazai és nemzetközi kortárs művészet legjobbjai szerepelnek.

A fesztivál az elmúlt negyedszázadban az egyik legjelentősebb összművészeti kulturális seregszemlévé nőtte ki magát. 17 nap alatt idén is több mint 100 kortárs zenei, tánc, opera, színház, könnyű- és világzenei, jazz, képzőművészeti és divattal kapcsolatos program tölti meg közel 30 helyszínen a főváros kulturális intézményeit és köztereit. Idén a lengyel kultúra, továbbá Bartók Béla máig élő öröksége kerül a fesztivál középpontjába.

gamelan.jpg A Southbank Gamelan Players október 10-én lép fel (fotó: CAFe Budapest)

A fesztivál vendégei ezúttal olyan világsztárok lesznek, mint a lengyel kortárs zene doyenje, Krzysztof Penderecki, a filmzenéiről ismert Yann Tiersen, a japán jazz-zongorista, Hiromi, a legendás Yellowjackets, az újjáalakult Koop Oscar Orchestra, az elektronikus zene egyik legmeghatározóbb egyénisége, Squarepusher zenekara, a Shobaleader One, a bámulatos látványvilágú lengyel Cloud Theatre, vagy a Shakespeare-t kortárs módon interpretáló Teatro Potlach. A fesztiválra készített egyedülálló produkciók színesítik a kínálatot: Bartók A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin című művei új rendezésben és koreográfiával kerülnek színre, Tihanyi László két egyfelvonásosa a fesztiválon debütál, Górecki szimfóniájához Juronics Tamás készít koreográfiát, ’56 tiszteletére Gergye Krisztián varázsol ünnepi színjátékot a színpadra.

A Müpában és a mellette felállított CAFe Sátorban 4 nap alatt közel 30 koncert ad áttekintést az aktuális világzenei kínálatból. Idén is a programsorozat része lesz a közelmúlt magyar zeneszerzésének szemléje, a Mini Fesztivál, az október 13-án induló Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe. Ebben az évben csatlakozik először a fesztiválhoz a magyar irodalmat és írókat ünneplő őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr9711694379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása