7óra7

Előtérben a háttér

Előtérben a háttér

2016. 09. 09. | 7óra7

A Színházak Éjszakáján bemutatkozik a Madách Színház sikereinek egyik legfontosabb letéteményese: a tánckar.

Közeledik a szeptember 17-ei Színházak Éjszakája, mi pedig ennek apropóján bemutatjuk a programban résztvevő színházakat. Ezúttal a Madách Színház kerül sorra.

A korábban klasszikus prózai színházként ismertté vált Madách Színház az utóbbi, kicsivel több mint egy évtizedben a londoni és New York-i előadások színvonalát elérő (sőt olykor meghaladó) musicalszínházzá nőtte ki magát. Bár a színház most is számos prózai és kisebb volumenű zenés előadást tart repertoáron, legmeghatározóbb előadásait a Webber-musicalek magyar változatai, a Mary Poppins, a Mamma Mia! és az előző évadban bemutatott A nyomorultak jelentik. Az elmúlt évek során a színház folyamatosan fejlődve érte el azt, hogy bármilyen komplex musicalt képes színpadra állítani.

madach.JPGTáncpróba (fotó: Madách Színház)

A Madách Színház évenként közel 350 előadást tart, mintegy 500 ezer hazai és külföldi néző jelenlétében. A több mint 1400 teltházas előadással és sokszor megújult szereposztással 33 éve folyamatosan műsoron lévő, számos magyarországi színházi rekordot megdöntő Macskák, vagy épp a két év alatt 200 előadásig jutó Mamma Mia! sikere nem csak a kiváló alapanyagnak vagy épp a rendező és a díszlettervező által megálmodott látványvilágnak köszönhető, hanem a lendületes és nagyszabású koreográfiákat estéről estére bemutató tánckarnak is.

sze2016_1024x400_madach.jpg

Sokszor követjük el azt a hibát, hogy a tánckarra csupán mint háttérre gondolunk. A kart kiváló táncművész-egyéniségek alkotják, akik időről időre lehetőséget kapnak arra, hogy önállóan is bemutatkozzanak egy-egy saját produkcióban is. Így lesz ez az idei Színházak Éjszakáján is, amelyre Vaszilenko Eugenia koreográfus vezetésével teljesen új előadással készül a Madách Színház tánckara.

– Egy korábbi Színházak Éjszakájára készítettünk már egy önálló táncprodukciót Torn címmel, amelyet később Győrben, a Magyar Táncfesztiválon is előadtunk, nagy sikerrel. Akkor is élveztük a közös munkát a táncművész kollégáimmal, és bíztunk abban, hogy kapunk még ilyen lehetőséget – mesélt a bemutató előzményeiről a koreográfus.

madach_all_ok.JPGVaszilenko Eugenia elmondta, hogy ezúttal is teljesen új produkcióval készülnek, amely minden elemében eltér a Madách Színházban megszokottól. A koreográfus ígéri, sokszínű táncbemutatót láthatnak az érdeklődők. – Rengeteg zenei és táncstílust ötvözünk majd az előadásban. Ez a kavalkád lehetővé teszi, hogy mindenki abban mutassa meg magát, amiben a legjobb.

(Tatos Linda, Vaszilenko Eugenia - fotó: Madách Színház)

– Különböző stílusú zenékre, például filmzenékre, vagy Hacsaturján néhány művére készül a koreográfia. Megtisztelőnek érzem, hogy a jelmezek tervezését Rományi Nóra vállalta, és Stohl András is feltűnik majd valahogyan, de hogy hogyan, az még legyen titok! – avatott be minket Eugenia Vaszilenko.

 Az előadásban a Madách Színház összesen tizenegy táncművésze kap majd szerepet: a főszereplő festőlányt Zombori Dorottya táncolja, a férfi főszereplő Füzi Attila táncművész lesz. Igazi szerelem-projekt ez mindenkinek: a darabot Petke Balázs írta és rendezi, aki régebben szintén tagja volt a Madách tánckarának, a táncosok közé pedig visszatért erre az előadásra Kasuba Gábor egykori tánckartag is.

A 2016-os Színházak Éjszakájára jegyek itt kaphatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr7511691235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása