7óra7

L1danceFest  tizenötödik alkalommal

L1danceFest tizenötödik alkalommal

2016. 09. 08. | TörökÁkos

Izgalmas magyar és külföldi előadások várják az érdeklődőket az idén 15. alkalommal megrendezett L1danceFest 2016 kortárs táncszínházi fesztiválon.

Szeptember 13-tól tíz napon át, több budapesti helyszínen 52 nemzetközi színvonalú előadást láthatunk. Ezek mellett beszélgetések, kiállítások, koncertek, workshopok várják a közönséget.

Ezúttal amerikai, angol, ausztriai, cseh, dán, francia, japán, lengyel, magyar, német, norvég, orosz, olasz, szlovák művészek képviseltetik magukat.

Ladjánszki Márta, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, hogy az L1danceFest célja az indulásától kezdve ugyanaz: nemzetközi fesztiválba helyezni a magyar előadókat és az általuk létrehozott előadásokat, ahol párbeszéd és közös gondolkodás alakulhat ki a résztvevők között.

l1_ok.JPGRurimito Matuo (fotó: Bozzo)

A sajtótájékoztató záróeseményeként a jelenlévők egy-egy léggömbre írták a fesztiválnak szánt kívánságukat - amit a Lengyel Intézet előtt egy villámperformansz során a levegőbe eresztettek.

"Amikor 4 évvel ezelőtt Dánia nagyköveteként Budapestre érkeztem, egyik legelső élményem egy dán együttes előadása volt, az L1danceFest programjaként. Csodálatos élmény volt, melynek köszönhetően szorosabbá vált a kapcsolat, illetve az együttműködés a budapesti dán nagykövetség és az L1 Egyesület között.  A tánc engem mindig szórakoztat, mindig inspirál, és mindig újfajta kifejezési formákat fedezek fel általa. Ladjánszki Márta és az L1 Egyesület nagyszerű, vérbeli professzionalizmust képviselő együttműködő partnereink. Csak a legjobbakat kívánom nekik a munkájukhoz"- mondta korábban Tom Nørring, aki 2012 és 2016 között a Dán Királyi Nagykövetség nagykövete volt.

A fesztivál részletei a fesztivál honlapján olvashatók.

Forrás: L1 Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1511688361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása