7óra7

Kedv, móka, kacagás – a Vidám Színpad

Kedv, móka, kacagás – a Vidám Színpad

2016. 08. 16. | 7óra7

 65 éve a nevetés szolgálatában” – ahogy szlogenje is mondja, a Vidám Színpad célja a szórakoztatás.

Közeledik a szeptember 17-ei Színházak Éjszakája, mi pedig ennek apropóján bemutatjuk a programban résztvevő színházakat. Ezúttal a Vidám Színpad kerül sorra.

kepatmeretezes_hu_vidmsznpad_1.jpgA szerelmes nagykövet (fotó: Vidám Színpad)

A Vidám Színpad egyedülálló módon egy óbudai bevásárlóközpont multiplex mozijának egyik termében kapott helyet, miután a társulatnak el kellett hagynia korábbi VI. kerületi épületét. Ennek köszönhetően most légkondicionált teremben, kényelmes székeken fogadhatják a közönséget.

Három éve annak, hogy megpróbáltuk a lehetetlent, szembementünk az előítéletekkel és egy bevásárlóközpontba hoztuk a színházat. A nézők elfogadták ezt a speciális helyzetet és töretlen bizalommal továbbra is mellettünk állnak. Nekik is köszönhető, hogy újraépíthettük a Vidám Színpadot” – mondta az újrakezdésről Böröndi Tamás színházigazgató.

A magát a klasszikus kabaréjátszás hagyományának folytatójaként bemutató színház zenés vígjátékokat, bohózatokat tart repertoárján, többnyire XX. századi és kortárs amerikai szerzőktől. A Vidám Színpad – ahogy neve is mutatja – nem árul zsákbamacskát: bevallott célja a szórakoztatás, a nevettetés. Társulatában olyan jól ismert színészek játszanak, mint a művészeti vezetőként is tevékenykedő Straub Dezső, valamint Esztergályos Cecília, Nyertes Zsuzsa, Harsányi Gábor, Beleznay Endre vagy Barabás Kiss Zoltán.

vidam_logo.jpg

A Vidám Színpad idén először vesz részt a Színházak Éjszakája programjában: az alkalomra a teljes színpad, valamint a fény- és világítástechnika felújításával készül. Szeptember 17-én minden bizonnyal a népszerű művészeket is láthatja a közönség.

Nagyon készülünk a Színházak Éjszakájára, amin először vesz részt a Vidám Színpad. Nagy öröm számunkra, hogy idén mi is részesei lehetünk az eseménynek. Erre az alkalomra a színpadunkat is felújítjuk, a fény – és hangtechnikát is kicseréljük, hogy még színvonalasabb színházi miliő fogadja a nevetni vágyó partnereinket. Számunkra a színház egy társasjáték színész és néző között, mi nem közönséget, hanem partnereket toborzunk, mindazokat, akikkel egy nyelven nevetünk” – emelte ki Straub Dezső művészeti vezető a Színházak Éjszakája kapcsán.

Október 9-én új bemutatóval ünnepli meg a 65. születésnapját a Vidám Színpad. Vaszary Gábor: Meg tudom magyarázni... ! (De ki az a Bubus?) című vígjátékát viszik színpadra, mely darab „titkát” – azoknak, akik megnézik -  kérik örökre megőrizni. A 2016/2017-es évadban további négy új bemutatóval készül a színház.

A 2016-os Színházak Éjszakájára jegyek itt kaphatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr6910414734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása