7óra7

Hétrétország – egy fesztiválból lett köztivál

Hétrétország – egy fesztiválból lett köztivál

2016. 08. 09. | 7óra7

Augusztus 12-én tartalmas kulturális programokkal, a mennyiség helyett a minőség és a közvetlenség jegyében kezdődik Hétrétország – a szerek és porták köztiválja.

Képzőművészeti és fotókiállítások, zöld és gyermekprogramok, filmvetítések, népzenei és néptánc események, a csillagokba és a helyi portákba való beletekintés lehetősége mellett olyan zenészek lépnek fel az augusztus 21-ig tartó köztiválon, mint Palya Bea, Müller Péter Sziámi AndFriends, Szabó Balázs Bandája, Tóth Viktor és Gyárfás István duója, vagy Ferenczi György és a Rackajam.

hetret.jpg

A rendezvény színházi kínálatában Gál Tamás és a felvidéki Csavar Színház Arany János: Buda halála című bábjátékával, valamint Itt és most ugrik a majom a vízbe címmel egy improvizatív színházi esttel szerepel. „Részesei lehetünk a színház megszületésének, tapasztalhatjuk azt a pillanatot ahogy még  a legősibb emberek játszhattak el gyermekeiknek  tábortűznél a vadászatot. Bizonyítékot nyerünk arról, hogy a színházhoz nem kell más csak színész és néző” – olvasható az előadás színlapján.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói Ivan Bednar: Bohócok című darabjával lépnek fel. „Mi kell egy igazi cirkuszhoz? Artisták, bohócok, egzotikus állatok, légtornászok…marketingesek, menedzserek, bérszámfejtők, igazgatók. De legfőképp: nevető emberek. Mi történik, ha nem nevetnek az emberek? Kirúgják a bohócokat. Az igazi cirkusz pedig nem a porondon, hanem a való életben kezdődik.

Mucsi Zoltán rendezése, a Terminál Workhouse és a Manna Produkció közös produkciója, az Emigránsok is látható lesz az őriszentpéteri Pajtaszínházban. „XX hosszan beszél a legyekről és a légypapírról, amivel otthon, valahol Kelet-Európában összefogdosták őket. Ezt a bárhol és bármikor előfordulható, légypapírra ragadt élethelyzetet, a tartóssá váló, kényelmetlen ideiglenesség és idegenség állapotát  az előadás érzékletesen megteremti” – írta Turbuly Lilla kritikájában az előadásról.

A kisebbek szórakoztatásáról a Ziránó Színház és Ungár Andrea zenés-mesés játszóháza, a felnőttek nevettetéséről Berecz András gondoskodik utánozhatatlan férfihuncutsággal és a Láttam a Holdat előttem című műsorával.

Hétrétország részletes programja és jegyrendelés a köztivál honlapján érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr789911234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása