7óra7

Megrajzolták az átlagos Katonába járót

Megrajzolták az átlagos Katonába járót

2016. 06. 01. | TörökÁkos

A budapesti Katona József Színház egy kutatás során a közönsége összetételét, a színház iránti attitűdjét és kultúrafogyasztási szokásait vizsgálta. A nézők elsősorban a színészek alapján választanak előadást.

Az eredmények alapján a Katonába járók elsősorban a színészek, illetve a szereposztás alapján választanak előadást, ezt követi az előadás témája, illetve megjelenő kritikák, vélemények sugallata, majd a rendező személye. A felmérésből kiderül: a Katonát ismerők túlnyomóan pozitívan ítélik meg a színház előcsarnokának négy évvel ezelőtti átépítését, az új közösségi tér és a kávézó pedig élményként jelenik meg.

katona_ki.JPGA budapesti Katona József Színház előtere

A Katonával kapcsolatos spontán asszociáció során leggyakrabban a Katona emblematikus művészei és előadásai jelentek meg, a rendszeres látogató legtöbbször egyebek mellett társulatát, az alkotók egyedi és innovatív látásmódját, a magas művészi színvonalat, valamint a színház irányába érzett érzelmi kötődést, annak „kedvenc” státuszát említették meg. A Petőfi Sándor utcai színház törzsközönségének 65%-a nő, 48%-a diplomás és a legtöbben a 31-40 éves korosztályból kerülnek ki.

A felmérés során 800 főt személyes kérdőíves módszerrel kérdeztek meg, közel 900 fős mintán pedig online lekérdezést végeztek. A kvantitatív mérés mellett fontos eredményeket szolgáltattak a fókuszcsoportos beszélgetések. A kutatást a Smart Govern végezte, melyet a Katona meghívásos pályázaton választott a feladatra.

Forrás: Katona József Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr118768168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása