7óra7

A gyermekelőadások, az ősbemutatók és a folytatás jegyében hirdettek új évadot Tatabányán

A gyermekelőadások, az ősbemutatók és a folytatás jegyében hirdettek új évadot Tatabányán

2016. 05. 25. | 7óra7

Kiss Csaba saját darabját állítja színpadra, Szikszai Rémusz kettőt is rendez a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház következő évadában.

Crespo Rodrigo a színház igazgatója elmondása szerint a Jászai Mari Színház repertoárjának kialakításakor nagy hangsúlyt fektet a legfiatalabbaknak szóló előadásokra, ennek megfelelően a következő évadban tizenegy gyerekbemutatóval várják a nézőiket. Ezek közül a Frakk, a macskák réme című előadást a Vaskakas Bábszínházzal koprodukcióban, A Sötétben Látó Tündér és A kisfiú meg az oroszlánok című előadásokat saját produkcióként hozzák létre. A Budaörsi Latinovits Színház, a Ciróka Bábszínház, a Fabók Mancsi Bábszínháza és a Momentán Társulat visszatérőként, a Budapest Bábszínház, a Kövér Béla Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház és a VERSSZÍNHÁZ™ új partnerként került be az évad gyerekbemutatóit létrehozó társulatok közé.

tata.jpg            A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház

A Jászai Mari Színház felnőtt premierjei az ősbemutatók és a folytatás jegyében zajlanak. Szikszai Rémusz rendezésében, a Nézőművészeti Kft.-vel és a Szkéné Színházzal együttműködve szeptemberben mutatja be a tatabányai teátrum  Székely Csaba Kutyaharapás című gengszterdrámáját, amely egyben ősbemutató is lesz. A Jászai Mari Színház 25. jubileumi évadában játszotta a Sirályt, a Csehov mű harmadik és negyedik felvonása között eltelt két évről Kiss Csaba írt kamaradarabot Nappalok és éjszakák címmel, melynek októberi ősbemutatóját a szerző rendezi.

A kamaraszínházban mutatja be a teátrum a Kalauz Jutka című „zenés pitypalattyot” Egri Mártával, Böhm György rendezésében az MMA-val közös produkcióként. Peter Shaffer Black Comedy című darabját Puskás Tamás rendezésében Simon Kornél állítja színpadra. Spiró György Az imposztor című komédiáját több mint 30 évvel ezelőtt Major Tamás számára írta, az azóta eltelt időben a korszak meghatározó színészegyéniségei játszották el a darab főszerepét. A Jászai Mari Színház decemberi bemutatóján a nézők Fodor Tamást láthatják Boguslawski szerepében. A Tartuffe próbája közben játszódó komédiát Molière Tartuffe című előadásunk rendezője, Szikszai Rémusz állítja színpadra. Várkonyi Mátyás – Miklós Tibor Sztárcsinálók című rock-operáját Nagy Viktor rendezésében láthatják a műfaj kedvelői. A korábbi évadokban az Acélmagnóliák és a Mikve című színművekkel megkezdett, a nőkről szóló darabok sorát Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiájával folytatják, az előadást Guelmino Sándor rendezi.

Forrás: Jászai Mari Színház, Népház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr268744348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása