7óra7

Évadot hirdettek a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Évadot hirdettek a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2016. 05. 16. | 7óra7

László Zsolt és Radnay Csilla távozik a társulattól, Kiss Diána és a frissen végzett Varga Lili lesznek az új tagok.

A nagyszínpadon hat bemutató várható a következő évadban. Az első premier  Mihály Tamás − Pintér Tamás − Horváth Péter: 56 csepp vér című musicalje lesz Szikora János rendezésében, ezt követi Beaumarchais Figaro házassága című vígjátéka Hargitai Iván rendezésében. Az Anconai szerelmesek című zenés komédiát Lendvai Zoltán rendezi. Az Ivan Szergejevics Turgenyev regényéből Brian Friel által színpadra írt Apák és fiúk című színművet Bagó Bertalan, Márton László Carmen című drámáját Horváth Csaba állítja színpadra. Neil Simon Pletykák című bohózatát Widder Kristóf rendezi.

szekesfehervar_evad.JPGSajtótájékoztató

A Kozák András Stúdióban négy bemutató lesz: Háy János A Herner Ferike faterja című groteszk komédiáját  Bagó Bertalan; Csehov Három nővér című színművét Szikora János; Ivan Viripajev Illúziók című drámáját Hargitai Iván állítja színpadra. Maurice Ravel – Witold Gombrowicz: Bolero - Yvonne, burgundi hercegnő műveiből Blaskó Borbála rendez táncjátékot.

A Pelikán Kamaraszínházban Tömöry Péter Európa, édes hazám! című színművét Szabó K. István, a Tündérhon vándorait Matuz János, valamint a Makrancos évszakokat Lőrincz Zsuzsa rendezi.

Fogadott előadások a 2016/2017-es évadban: a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Doktor Proktor és a Holdkaméleon című mesejátékát, a Nemzeti Táncszínház Tititá című előadását, a Kultúrpart Csoport Üzenet a Földről című, Weöres Sándor megzenésített verseiből készült koncert-színházát, a Ziránó Színház Babszem Jankó című vásári kesztyűsbáb-játékát és a Művészetek Palotája Fesztivál Színházának Vuk című táncjátékát láthatja majd a fehérvári közönség.

Míg a Vörösmarty Színház társulatának két új tagja lesz: Kiss Diána és Varga Lili; Radnay Csilla és László Zsolt távoznak a teátrumból.

A Csókos asszony, az Augusztus Oklahomában (kritikánk itt olvasható), a Balfácánt vacsorára!, a Psyché, A rajongók, a Terrorizmus és a Száll a kakukk fészkére (kritikánk itt található) című előadások műsoron maradnak Székesfehérváron.

Forrás: Vörösmarty Színház

Kapcsolódó

Végzős interjú Varga Lilivel

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr628717822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása