7óra7

60 éves a József Attila Színház

60 éves a József Attila Színház

2016. 05. 16. | 7óra7

Többek között a La Mancha lovagja, a Veszek egy éjszakát, a Sörgyári capriccio és az Üvegcipő szerepel a József Attila Színház jubileumi 2016/2017-es évadának műsorán.

Idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a József Attila Színház. A jubileumi évadot október 1-jén Dale Wassermann, Mitch Leight és Joseph Darion világhírű musicalje, a La Mancha lovagja nyitja Zöld Csaba és Kálloy Molnár Péter főszereplésével, az előadást Nagy Viktor rendezi. Ezt követi Kollár Béla Veszek egy éjszakát című komédiájának bemutatója november 12-én Verebes István rendezésében. Az előadásban Rékasi Károly és Pikali Gerda mellett többek között Lippai Lászlót és Márkó Esztert láthatja a közönség. Az évad harmadik nagyszínpadi bemutatójára december 10-én kerül sor Hargitai Iván rendezésében. Bohumil Hrabal Sörgyári capricciójának színpadi változatának főbb szerepeibenben Ujréti Lászlót, Fekete Réka Tháliát és Gazdag Tibort láthatják a nézők. A nagyszínpadi bemutatók sorát a magyar színjátszás egyik romantikus felnőtt meséje, Molnár Ferenc Üvegcipője zárja február 25-én. Az előadás főszereplői Létay Dóra, Ujréti László, Mohai Tamás és Nemcsák Károly lesznek, rendezője Huszti Péter.

jozsef_a_kallai-toth_anett_jozsef_attila_szinhaz.JPGA sajtótájékoztató (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A József Attila Színház mesejáték-sorozatának legújabb darabja az erdélyi népmeséket feldolgozó Füttyös kalandjai című előadás lesz Márkó Eszter rendezésében. A darab bemutatójának időpontja: október 8.

A Gaál Erzsébet Stúdióban elsőként Írók, gyilkosok, lúzerek címmel két egyfelvonásos: Friedrich Dürrenmatt krimije és Jókai Mór bohózata kerül bemutatásra Verebes István rendezésében és főszereplésével. Ezt követi Karinthy Ferenc Dunakanyar című színművének bemutatója Fehér Anna és Rékasi Károly szereplésével, Telihay Péter rendezésében. Végül egy középiskolás korosztálynak szóló előadást is bemutat az angyalföldi teátrum a stúdió színpadán: Zöld Csaba első rendezése, Mrozek abszurd drámája, a Nyílt tengeren lesz.

Folytatódik az Irodalmi kávéház-programsorozat is. A havi rendszerességgel jelentkező szalon a magyar irodalom nagy legendáinak nyomába ered, és számos tematikus est mellett József Attila, Babits Mihály és Ottlik Géza szellemét is megidézi.

Forrás: József Attila Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr508717920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása