7óra7

Meghirdette új évadát a Veszprémi Petőfi Színház

Meghirdette új évadát a Veszprémi Petőfi Színház

2016. 05. 10. | 7óra7

A Nebáncsvirág című operettel nyitja a teátrum a 2016-17-es évadát, amelyben többek között Guelmino Sándor, Bálint András, Valló Péter, Tóth Loon és Oberfrank Pál fognak rendezni.

Oberfarnk Pál, a színház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ősszel újból visszatér a színházba rendezni Guelmino Sándor, aki Szomory Dezső Hermelin című színművét állítja színpadra, ez lesz a következő évad második nagyszínházi bemutatója. Ezután Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicaljét tekinthetik meg a nézők Bálint András rendezésében, majd Tom Schulman Holt költők társasága című drámáját tűzi műsorára teátrum, a rendező Valló Péter lesz. A szezon zárásaként William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiája látható, a darabot Lendvai Zoltán állítja színpadra.

veszprem.jpg           Veszprémi Petőfi Színház

Gyermekszínházi bérletben a Magyar Zenés Színház Kukac Kata kalandjai című mesemusicalje szerepel, Kocsák Tibor zenéivel és Bozsó József szövegeivel, majd ősbemutatóként látható lesz a Süle Zsolt, Szűcs László és Tóth Loon által írt Madarat tolláról… című zenés mesejáték. A gyermekek számára megint lesz Bon-Bon Matiné Lukácsházi Győzővel, melynek keretében érkezik a BonBon Árnyékszínház, a Búgócsiga Zenede és a BA-LU Eufórikusok.

Felső tagozatos bérletben újra műsoron lesz a „Múlnak a gyermekévek…” című zenés utazás, és láthatják a fiatalok Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét, Oberfrank Pál rendezésében, valamint a Buda halála című előadást, amely a Csavar Színházból érkezik.

ki_1.JPGA sajtótájékoztató

A Latinovits-Bujtor Játékszínben látható a 2015/2016-os évadról elhalasztott A voltember című tudományos színmű Tóth Loon rendezésében. Sebő József veszprémi középiskolai tanár Háború vagy béke Veszprémben? című művét Oberfrank Pál állítja színpadra, aki egy monodrámát is bemutat a közönségnek, Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című filmdrámája alapján. A közönség megtekintheti még A léggömb elrepül című Kosztolányi-estet Fesztbaum Béla előadásában és Szilágyi Tibor „Emlékszilánkok” című önálló estjét.

A színház eddigi előadásai közül műsoron a Tokaji aszú, a Család ellen nincs orvosság, az Abigél, a „Múlnak a gyermekévek…”, a „…Sem emlék, sem varázslat…” valamint a Love Letters – Szerelmes levelek.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr578701756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása