7óra7

Színházként nyit újra a Moulin Rouge

Színházként nyit újra a Moulin Rouge

2016. 05. 07. | 7óra7

„Kalandok éve” névvel hirdette ki 2016-17-es évadát a Budapesti Operettszínház; saját bemutatóik mellett számos koprodukcióban is részt vesznek.

Kortárs opera, világhírű magyar nagyoperett, „ötvenhatos” rockopera és klasszikus film zenés színpadi változata kerül színpadra a következő évadban a Budapesti Operettszínház jóvoltából. A sajtótájékoztatón Lőrinczy György, a Nagymező utcai színház főigazgatója bejelentette: Kálmán Imre Teátrum néven újranyitják a színház melletti Moulin Rouge-t.

A Kalandok éve kapcsán a színház főigazgatója elmondta, hogy az egyik legnagyobb kaland a korábbi Moulin Rouge épületének visszacsatolása lesz az Operetthez. – Az egykori legendás Somossy Orfeum építészeti megoldásaihoz részben visszatérve, a két színházterem előcsarnokának összenyitásával hangulatos kávézót hozunk létre, az orfeum nagytermét pedig Kálmán Imre Teátrum néven 200 fős kamarajátszóhelyként nyitjuk meg – tette hozzá Lőrinczy György.

sajt_taj_20.jpgLőrinczy György főigazgató (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Beischer-Matyó Tamás Kreatív kapcsolatok című kamaraoperáját idén júniusban mutatja be a színház a miskolci Bartók Plusz Operafesztivállal közösen a fesztiválon, majd a jövő évad során a budapesti Zeneakadémián is színpadra kerül az előadás. A kamaraoperát a frissen diplomázott Székely Kriszta, a Katona József Színház rendezője és fiatal, lendületes stábja viszi színre, a színház társulati tagjai mellett neves vendégművészek előadásában.

A Marica grófnő szeptemberi felújítását követően az évad első bemutatója október 21-én Kocsák Tibor és Miklós Tibor rockoperája, a Tábori György Utazás című regénye alapján írt Lady Budapest lesz. Az Operettszínház ezzel a bemutatóval tiszteleg az 56-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt. A Lady Budapest a forradalom alatt, illetve a forradalmat követő káoszban játszódik. Somogyi Szilárd húsz évvel az Utazás című ősbemutató után a darab viharos viszonyait megtartva, de a modern színpadtechnika vívmányait is felhasználva állítja színpadra a Lady Budapestet. Az előadás négy főszerepében a színház korábbi nagy musicalsikereiből már jól ismert Janza Katát, Szabó P. Szilvesztert, Mészáros Árpád Zsoltot és Szinetár Dórát láthatjuk majd.

Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. Az eredeti 1952-es film hatalmas sikerre tett szert a Nacio Herb Brown eredeti hollywoodi zenéjének, a Comden-Green szerzőpáros romantikus történetének és Arthur Fried szellemes szövegeinek köszönhetően. A lehengerlő szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel fűszerezett, Harangozó Gyula által rendezett előadással először a Szegedi Szabadtéri Játékokon találkozhatnak a nézők, amit az évad során kőszínházi bemutató követ a színház nagyszínpadán 2017 február 17-én. Az előadásban színpadra lép többek között Dancs Annamária, Kerényi Miklós Máté és Gálvölgyi János is.

sajt_taj_5.jpgKerényi Miklós Gábor, a színház művészeti vezetője (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Tíz év után kerül újra színpadra Lehár Ferenc klasszikus operettje, A víg özvegy, mely több mint száz éve járja már diadalútját szerte a világon. A francia vígjáték alapján íródott librettó a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna és a lump szívtipró Daniló gróf Párizsban játszódó fordulatos szerelmi történetét meséli el. Két talán túlságosan is szép, magabiztos, büszke és hiú ember magára és egymásra találásának meséje ez, melynek hátterében megjelenik a politika és a pénz világa is. Az előadást az idén Nádasdy-díjjal kitüntetett, az Operettszínházban immár rendszeres vendégnek számító Szabó Máté rendezi.

A saját bemutatók mellett az évad során a Budapesti Operettszínház több vidéki és határon túli produkcióban is részt vesz együttműködő partnerként. Ilyen formában kerül színpadra többek között Miskolcon a Viktória, Debrecenben A Denevér, Kolozsváron pedig a Cigányszerelem is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr668691072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása