7óra7

Szenvedélyek színháza címmel hirdetett új évadot a Nemzeti

Szenvedélyek színháza címmel hirdetett új évadot a Nemzeti

2016. 05. 07. | 7óra7

Vidnyánszky Attila négy előadást rendez, vendégként Valerij Fokin, Kiss Csaba, Árkosi Árpád, Bozsik Yvette, Viktor Rizsakov és Zsótér Sándor fog dolgozni a budapesti teátrumban.

Az idei évadból hátra van a Cyrano premierje, amelyet David Doiashvili rendez, de már próbálnak az őszi bemutatókra a Nemzeti Színházban. Dosztojevszkij: A krokodilus című művét az Alekszandrinszkij Színház igazgatója, Valerij Fokin, Ingmar Bergman: A szenvedély című darabját Kiss Csaba, Szilágyi Andor: Tóth Ilona című művét és a Gulág virágait Vidnyánszky Attila rendezi.

nemzeti.JPGAz új évadot bemutató sajtótájékoztató (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

A 2016/2017-es évad bemutatói: F.M. Dosztojevszkij: Krokodil, rendező: Valerij Fokin; Szilágyi Andor: Tóth Ilona, rendező: Vidnyánszky Attila; Branislav Nuŝić: A miniszter felesége,rendező: Árkosi Árpád; Michel de Ghelderode: Képek Assisi Szent Ferenc életéből, rendező: Bozsik Yvette; Csíksomlyói Passió, rendező: Vidnyánszky Attila; Ingmar Bergman: Szenvedély, rendező: Kiss Csaba; Ivan Viripajev: Részegek, rendező: Viktor Rizsakov; Katona József: Bánk bán, rendező: Vidnyánszky Attila; Földes László Hobo: A Gulág virágai, rendező: Vidnyánszky Attila; Euripidész: Hippolütosz, rendező: Zsótér Sándor.

A Bajor Gizi Szalonban a társulat tagjai közül Nagy Mari, Horváth Lajos Ottó, Farkas Dénes, Mátyássy Bence és Olt Tamás készül önálló esttel.

Forrás: Nemzeti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr18693838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása