7óra7

Stabat Mater az Átrium Film-Színházban

Stabat Mater az Átrium Film-Színházban

2016. 04. 23. | 7óra7

A Stabat Mater című táncoratórium a Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház előadásában látható április 25-én, este 7 órától az Átrium Film-Színház színpadán.

A Stabat Mater az egyik legismertebb középkori ének, amely ránk maradt. Az oratorikus mű most a Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház művészei által táncban fogalmazódik újra.

stab.JPG           Stabat Mater (fotó: Közép-Európa Táncszínház)

Történelmi határok, történelmi örökségek, kulturális örökségek és új utak, új találkozások keresésének összességéből formálódik az előadás - ezen újsütetű alkotói közösség egyöntetű válaszából, amelynek alapja a hit: a színház, a tánc és a humán értékek erejébe vetett hit – olvasható a produkció közleményében. Mindehhez járul hozzá G. Rossini muzsikája, amelyet Heinrich Heine szavai úgy jellemeznek, mint amikor "a végtelenség érzése körülöleli a mindenséget". Az előadás rendező-koreográfusa Kun Attila.

Forrás: Közép-Európa Táncszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr788656298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása