7óra7

Hat város hat előadása a Városmajori Színházi Szemlén

Hat város hat előadása a Városmajori Színházi Szemlén

2016. 04. 21. | 7óra7

A Városmajori Szabadtéri Színpadon idén a Jézus Krisztus szupersztár, Makrancos Kata, Zűrzavaros éjszaka, Tartuffe, Bolondok tánca és Buborékok című előadások alkotják a versenyprogramot.

Június 16. és július 2. között ismét a Városmajorba látogatnak az előző évad legjobbnak ítélt, nem budapesti szórakoztató előadásai. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója kiemelte a Városmajori Színházi Szemle szerepét: „Valódi közösségi találkozóhely, ahol az ország különböző pontjairól, illetve a határon túli magyar területekről találkozhatnak a társulatok, a budapesti közönség pedig a legjobbakkal egy helyen, a Városmajor hangulatos nyári színházában láthatja”.

makrancos_toldy.jpg            Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása (fotó: Toldy Miklós)

A Szemle versenyprogramjába több mint 50 produkció megtekintése után Karsai György egyetemi tanár, színháztörténész, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársának válogatása alapján hat előadást hívtak meg. „Idén kifejezetten a könnyedebb műfajokat, zenés előadásokat és vígjátékokat részesítettük előnyben, és a véletlen, vagy a szerencse úgy hozta, hogy zömében jól ismert klasszikusok kerültek be a válogatásba” – mondta Bán Teodóra.

 „A Szemle lehetőség arra, hogy nyissunk egymás felé, és felfedezzük, milyen nagyszerű produkciók születnek Budapesten kívül is. Csodálatos színészek, legendás és újraformálódó színházi műhelyek, kiváló rendezők és méltán népszerű klasszikusok a biztosítékai, hogy idén is jól szórakozhatunk” – állítják a válogatók.

Az előadásokat Bozsik Yvette, Novák Eszter, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Sebestyén Aba és Szikszai Rémusz rendezte. Színpadra lép többek között Tompos Kátya, Ullmann Mónika, Gáspár Tibor, Vicei Natália, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Mertz Tibor, Crespo Rodrigo, Major Melinda és Danis Lídia.

A Szemlén kívül a Városmajorban bemutatják még a Kecskeméti Katona József Színház Boeing, Boeing, és a székesfehérvári Vörösmarty Színház Balfácánt vacsorára! című komédiáit is.

3.JPGTartuffe (fotó: Szvatek Péter - Jászai Mari Színház, Népház)

A Szemlét idén is szakmai és közönség zsűri értékeli, a díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásra, és blogírók jelentkezését is várják a szervezők.

A 2016. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában megtekinthető előadások:

Tim Rice – Andrew Llyod Webber: Jézus Krisztus szupersztár – Csiky Gergely Színház, rendező-koreográfus: Bozsik Yvette (június 16.)

William Shakespeare: Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása – Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Alföldi Róbert (június 18.)

Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka – Miskolci Nemzeti Színház, rendező: Rusznyák Gábor (június 21.)

Parti Nagy Lajos – Molière: Tartuffe – Jászai Mari Színház, Tatabánya, rendező: Szikszai Rémusz (június 28.)

Lev Birinszkij: Bolondok tánca – Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, rendező: Sebestyén Aba (június 30.)

Csiky Gergely: Buborékok – Szigligeti Színház, Nagyvárad, rendező: Novák Eszter (július 2.)

Forrás: Szabad Tér Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr128649816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása