7óra7

Lemondott Németh Kristóf

Lemondott Németh Kristóf

2016. 04. 12. | 7óra7

Nem akar osztozkodni a vezetésen - négy év után távozik a Játékszín éléről.

Az addig állami tulajdonban lévő Játékszín 2012-ben került  négy magánszemély: Németh Kristóf színművész, Bank Tamás színész, Szűcs Attila, az akkoriban megszűnt Budapesti Kamaraszínház egykori gazdasági vezetője, valamint dr. Metz Alexandra ügyvéd tulajdonába. Az akkor végelszámolás alatt lévő Játékszín Nonprofit Kft-t mindössze 3,1 millió forintért vásárolták meg. A színház 2012 októberében Németh Kristóf ügyvezetésével kezdte meg működését. A volt Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín repertoárjára épülő műsort terveztek. Azóta is elsősorban szórakoztató darabokat játszanak, ismert színészekkel, de néhány esetben befogadtak súlyosabb előadásokat is, mint például a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Szeretik a banánt, elvtársak? című monodrámáját, vagy a korábban a Nemzeti Színházban játszott másik Székely Csaba-darabot, a Bányavirágot.

nemeth.jpg           Németh Kristóf Szentpéteri András és Sebestyén Aba társaságában (fotó: Játékszín)

Az április 11-i társasági taggyűlésen azonban olyan döntés született, amelynek hatására Németh Kristóf május 31-i hatállyal lemondott ügyvezetői posztjáról: "Nem értek egyet azzal a döntéssel, amelyet a társaságunk taggyűlése hétfőn meghozott, és amely szerint a továbbiakban Bank Tamás megválasztásával kettős ügyvezetéssel működött volna a Játékszín. Sikereink csúcsán vagyunk, a kezdeti nézőszámot megháromszoroztuk, a bevételi adatok rekordot döntenek, soha ennyi nézőnk nem volt, Budapesten nálunk a legmagasabb az egy színházjegyre jutó támogatás. Szinte minden előadásunk telt házzal megy, nagyon jó a megítélésünk a közönség és a szakma köreiben egyaránt." Kitért arra, hogy tulajdonostársai részéről a napi működés megkönnyítése hangzott el érvként a változtatásra, holott szerinte éppen ezen a téren okozhat zavarokat két egyenrangú ügyvezető. A távozó ügyvezető igazgató szerint ízlésbeli különbségek vannak közte és tulajdonostársai között, a viták elsősorban kommunikációs és üzletvezetési kérdésekben alakultak ki.

"Azt látom, hogy erős ambíciók fogalmazódtak meg Bank Tamás részéről, egy új stílus mutatkozhat be. Szakmailag nem tartom alátámasztottnak a kettős ügyvezetést célzó döntést, amely nem szolgálná a társaság további eredményes és sikeres működését" - szögezte le Németh Kristóf.


Elmondta, hogy 30 százalékos tulajdonosként marad a cégnél, és az évad végéig színészként továbbra is játszik a teátrum két darabjában. "Azt azonban nem tartanám egészségesnek, ha a történtek után a jövő évadtól ugyanígy játszanék itt tovább".

Németh Kristóffal készült korábbi interjúnk itt olvasható.

Forrás: MTI / 7óra7

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr268590642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása