7óra7

Az Aradi Kamaraszínház három előadással szerepel a bákói monodráma fesztiválon

Az Aradi Kamaraszínház három előadással szerepel a bákói monodráma fesztiválon

2016. 04. 08. | 7óra7

Tapasztó Ernő két rendezése is versenyben van a fődíjért.

Április 8. és 16. között rendezik meg a romániai Bákóban a 22. Nemzetközi Monodráma Fesztivált, amely eddig a “Gala Star” nevet viselte, ettől az évtől viszont megálmodója, Valentin Silvestru színházkritikus nevét vette fel.  Az Aradi Kamaraszínház előadásai évek óta járják a bákói fesztiválokat. 2013-ban a Rudolf Hess tízparancsolata című produkció, Harsányi Attila főszereplésével, Tapasztó Ernő rendezésében, a Fesztivál Nagydíja mellett a Ştefan Iordache-közönségdíjat és a fesztivált szervező Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a Színészekért díjat is megkapta. 2015-ben a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadással díszmeghívottként szerepelt a fesztiválon az aradi társulat.

guernica_1.jpgGuernica 80, Minden Egész eltörött - Inhof Katalin (A fotó forrása: Aradi Kamaraszínház)

Idén az Aradi Kamaraszínház három előadását hívták meg a szervezők, amelyek közül kettő versenyben van a 7000 eurós fődíjért.  A zsűri tagjai: Bács Miklós, Octavian Saiu és Török Ákos.

A Gyerekességek című előadás rendezője Tapasztó Ernő, a főszerepben Lung László Zsoltot láthatja a bákói közönség. Raymond Cousse monodrámájának középpontjában a felnőtt lét abszurditása áll, mégpedig a gyermek szemszögéből.

Egy vadonatúj előadás is bemutatkozik a fesztiválon, az Aradi Kamaraszínház, a magyarországi Nemzetiségi  Színházi Szövetség, a La Kati Cuadro Flamenco és a MASZK Egyesület produkciója, a Guernica 80 - Minden Egész eltörött című flamenco táncelőadás, amely egy nő sorsán keresztül mutatja be a spanyol polgárháború borzalmait. A háborúellenes előadás rendezője Tapasztó Ernő, a nő szerepében Inhof Katalin látható, a zenekar tagjai pedig: Petz Bálint, Balogh Guszti, Ölvedi Gábor, Vajdovich Árpád Géza és Szakál Tamás.

oroszok.jpgOroszok - Harsányi Attila (A fotó forrása: Aradi Kamaraszínház)

A fesztivál off programjába, díszvendégként, Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Oroszok című színházi koncertjét is meghívták.  Az Aradi Kamaraszínház mindhárom előadást április 11-én, a költészet napján játssza.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr658578352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása