7óra7

A holland hercegnőtől díjat, a magyar hatóságoktól adóellenőrzést kapott a Krétakör

A holland hercegnőtől díjat, a magyar hatóságoktól adóellenőrzést kapott a Krétakör

2016. 03. 22. | 7óra7

Az egyik legrangosabb európai kulturális kitüntetés elnyerése után egy hét sem telt el, a hazai adóhatóság ÁFA-ellenőrzést indított a Krétakörnél.

Az egyesület Facebook-oldalának tanúsága szerint a magyar kormány nem az elismerés gesztusával reagált erre a jelentős, európai elismerésre: "Reflektív társaság vagyunk, ezért felvállaljuk azt is, amikor tévedünk. Tévedtünk. Nem igaz, hogy a kormányzat semmilyen módon nem reagált a Krétakör munkáját elismerő Princess Margriet Award-ra: a tegnapi nappal 24 hónapra kiterjedő ÁFA-ellenőrzés vette kezdetét nálunk.

schilling.jpg          Schilling Árpád

Történt mindez az után, hogy alig egy hónapja megállapítás nélkül lezárták a több mint egy évig tartó és összesen három évnyi könyvelést vizsgáló eljárást. Lazíthattunk egy hónapot, szuper. A vizsgált időszak egyébként egybeesik az eddig vizsgálttal, sőt, egy részét 2013-ban már leellenőrizték."

Március 15-én tüntették ki a Krétakört társadalmi és szociális színházi tevékenysége elismeréseképpen az ECF Princess Margriet Award for Culture elnevezésű elismeréssel. A szervezet minden évben két díjat ítél oda: idén a digitális kultúrával foglalkozó spanyol Medialab-Prado mellett azért nyert a Krétakör, mert innovatív módszerekkel arra törekszenek, hogy minél többen képesek legyenek az őket körülvevő társadalmat komplexen értelmezni, és saját érdekeiket érvényesíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr938512360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása