7óra7

Kulka János a hátrányos helyzetű gyermekek színházba jutását támogatja

Kulka János a hátrányos helyzetű gyermekek színházba jutását támogatja

2016. 02. 24. | 7óra7

Február 26-ig várja a szavazatokat a Roma Club Alapítvány Egy mosollyal több! elnevezésű programja, amely versenyben van a SozialMarie, a legrégebbi európai innovációs díj közönségdíjáért.

Az Egy Mosollyal Több jótékonysági eseménysorozatunkkal Magyarország leghátrányosabb roma és nem roma gyermekei számára biztosítjuk az első színházi és más kulturális élményüket. Olyan hátrányos helyzetű gyerekekről beszélünk, akik sokat nélkülöznek, nincs megfelelő ruházatuk, nem étkeznek megfelelően, és a kulturális kikapcsolódásra, a minőségi kultúra megtapasztalására egyáltalán nem futja” - áll a Roma Club Alapítvány pályázatában.

A program célja, amelyre Kulka János is szeretné felhívni a figyelmet, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek jusson el – akár életében először – színházba vagy más kulturális intézménybe.

kulka.jpg              Kulka János (forrás: nol.hu)

Szavazataikkal itt támogathatják az alapítvány céljait, programját, az alapítványról pedig itt olvashatnak bővebben.

A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 társadalmi innovációt díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra.

A díj kitüntetés, a teljesítmény elismerése, és nem rászorultság-alapú támogatás. Célja, hogy szorosabbra szője a társadalmi innovációk hálózatát, és párbeszédet kezdeményezzen a társadalmi innováció témájáról.

Szakértő zsűri választja ki azt a 15 projektet, amely május 1-én egy nyilvános díjátadó keretei közt mutatkozhat be és veheti át a díjat Bécsben.

A fővédnökök a május 1-i díjátadón adják át egymásnak a stafétát, és jelentik be, hogy melyik nyertes projektet támogatják vagy kísérik a rákövetkező év során.

A közönségdíjat a SozialMarie hatósugarába tartozó országokban hirdetik meg minden évben (Ausztria, Magyarország, Csehország). A közönségdíjakról kizárólag a közönség szavazatai döntenek.

Forrás: Kulka János

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr338415864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása