7óra7

JÁTÉK – Nyerjen jegyet A nagy Romulusra! LEZÁRVA

JÁTÉK – Nyerjen jegyet A nagy Romulusra! LEZÁRVA

2016. 02. 18. | 7óra7

A Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulus című előadása február 28-án este 7 órától a Humorfesztivál keretein belül látható a Thália Színházban.

A Thália Színház és a 7óra7 közös játékában most két jegyet nyerhetnek az előadásra azok a játékosaink, akik 1) e-mailben elküldik a helyes választ az alább feltett kérdésre a 7ora7nyeremenyjatek@gmail.com e-mail címre február 24-én, 23:59-ig, 2) megosztják a 7óra7 játékra vonatkozó posztját a Facebookon, 3) ha eddig nem tették meg, kedvelik a 7óra7 Facebook-oldalát.

A játék lezárult, a nyertesek:


Ledvényi Enikő
Filipovits Andrea

Február 24-től indul a 4. Thália Humorfesztivál, ahol öt nap alatt tíz előadást láthatnak a nézők. A fesztivál zárónapján a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, A nagy Romulus – Friedrich Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusa – mutatkozik be a budapesti közönségnek.

romulus_kis.JPGA nagy Romulus - Harsányi Attila, Fandl Ferenc (fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

Dürrenmatt történetének hőse Romulus, az utolsó római császár, aki megpróbálja megérteni a világtörténelem alakulását, megpróbálja felfogni az összefüggéseket – megpróbálja megválaszolni, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? És miután félelmét legyőzte, méltónak találja magát arra, hogy ítélkezzen saját birodalma felett. 

Kérdés, hogyan befolyásolhatja egyetlen ember a világpolitikát, a jövőt, amikor még a jelenre sincs már pénz az államkincstárban? Az európai kultúra sokszínűsége, a pénz meghatározó szerepe a politikában, valamint az egyéni-társadalmi felelősség olyan kérdések, amelyek bonyolultsága és fontossága megkérdőjelezhetetlen.

A frissesség kulcsa a humor, az a bölcs szellemesség, amellyel Dürrenmatt a világot, az embert szemléli.

A megválaszolandó kérdés:

A Thália Színház társulatának egyik tehetséges színművésznője a Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulus című előadásában is nagyszerű alakítást nyújt. Ki ő?

A, Lovas Rozi
B, Fodor Annamária
C, Schell Judit

A helyes válasz az A) Lovas Rozi volt.

A 4. Thália Humorfesztivál előadásaira kedvezményes fesztiválbérlet kapható a Thália Színház jegyértékesítő pontjain - 3 szabadon választott előadásra (1 nagyszínpadi + 2 stúdió-előadás) 4500 Ft-os áron! További információk a színház honlapján olvashatók.

További tudnivalók:

A játék posztját, kérjük „nyilvános” beállítással osszák meg! Összesen 2x2 darab belépőt sorsolunk ki az előadásra. A nyertesek nevét a játék határidejének lejártát követően Facebook-oldalunkon tesszük közzé, valamint e-mailen is értesítjük őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr558400374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása