7óra7

A Szárnyas Sárkány befejezi röptét?

A Szárnyas Sárkány befejezi röptét?

2016. 02. 10. | 7óra7

A nyírbátori nemzetközi utcaszínházi fesztivál vezetése közleményt adott ki: pénztelenség miatt nem tudják folytatni a munkájukat.

sarkany_szeman_richard.JPGSzárnyas Sárkány Nyírbátorban - fotó: Széman Richárd

A fesztivál művészeti stábjának a közleménye (változtatás nélkül)

Tisztelt Fesztiválozók! Kedves Művész Barátaink!

Úgy tűnik, kifáradtunk, no nem a munkában és a lelkesedésben, hanem a pénztelenségben.
Tájékoztatjuk fellépőinket és tisztelt közönségünket, hogy a Szárnyas Sárkány Fesztivál rendezési jogát kényszerű okok miatt Nyírbátor városára ruháztuk. Nem csak önmagunkkal, hanem partnereinkkel, fellépőinkkel és közönségünkkel szemben is felelőtlen lépés lenne egy több mint kockázatos, gyakorlatilag továbbra is veszteséges fesztivált bevállalni.

Nagyon sajnáljuk, hogy a Nyírség legkülönlegesebb szabadlevegős fesztiváljához többé nincs közünk. Mi, a Szárnyas Sárkány eddigi stábja, sok munkát fektettünk ebbe a fesztiválba, s legalább olyan szomorúak vagyunk, mint Önök.

23 éven át építettük Nyírbátor város fesztivál-jellegét, arculatát, olyan igényes, ám az utca emberének is tetsző produkciókat mutattunk meg, amelyekkel a közönség nagy része egyébként nem találkozott volna. Egy olyan, a szakma által nemzetközi szinten is elismert seregszemlét hoztunk létre a városban, amelyet az ország egyetemi nagyvárosai, megyeszékhelyei is elismeréssel figyeltek. 2009-ben a Magyar Fesztivál Szövetség "Kiváló művészeti fesztivál” minősítést ítélt a Szárnyas Sárkánynak. 2015-ben a fesztiválon képviseltette magát az Euronews televíziós hírcsatorna közismerten igényes kulturális rovatának forgatócsoportja. Ennek köszönhető, hogy a nyírségi kisvárost és rendezvényét kontinens-szerte 17 európai nyelven mutatták be.
A fesztivál mérlege > 23 ÉV - 450 FELLÉPŐ – TÖBB MINT 1000 PRODUKCIÓ

Megjegyezzük, hogy a fesztivál további sorsáról érdemben nyilatkozni nem tudunk.

Bőrünkön érezzük, igaz a mondás, miszerint "Egy próféta sem kedves a saját hazájában.” (Lk. 4.24.)

Megértő figyelmüket és eddigi kitartó, lelkes látogatásaikat, biztató szavaikat megköszönve, a Szárnyas Sárkány csapata nevében -

a Szárnyas Sárkány eddigi művészeti tanácsa:

Dózsa György fesztiváligazgató, Gédra Katalin gazdasági vezető,
Fekete Dávid művészeti vezető, Kémeri Attila főmunkatárs

Nyírbátorban, 2016. február 9-én

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr98378794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása