7óra7

A humor fesztiválja a Tháliában

A humor fesztiválja a Tháliában

2016. 02. 01. | 7óra7

A IV. Thália Humorfesztiválon öt nap alatt tíz előadást láthatnak majd a nézők február 24. és 28. között.

Február 24-én, szerdán, elsőként a nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkciója látható – Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiája Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs főszereplésével.

prima_kis.JPGPrimadonnák

Csütörtökön – 25-én – szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a nagyszínpadon. A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát játsszák, Kelemen József rendezésében, melyet a híres filmváltozatból ismerhettünk meg Robert Redford és Jane Fonda nagyszerű párosával. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat RögvEst-je lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház egyik hazai meghonosítója. A RögvEst az angol-amerikai imprószínházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született és fut nagy sikerrel.

Másnap, 26-án a nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ezúttal felcsendülnek Szirmai Albert neves operettszerző fülbemászó melódiái is. Szintén pénteken, az Arizona Stúdióban a Váci Dunakanyar Színház vendégjátéka kerül színre: Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. Az igazi fiatalos, romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, a főbb szerepeket Mohai Tamás, Vándor Éva és Schlanger András játsszák.

finito_ki.JPGFinito

Február 27-én, szombaton a nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását lehet megtekinteni a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau Rövid a póráz című darabját Kelemen József rendezte, főszereplői Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző. „A Thália előadásának egyik bravúrja a finom leporolásban rejlik: a mobiltelefonok, Lady Gaga és a kávéautomata szinte teljesen észrevétlenül és hitelesen hozza közelebb hozzánk Feydeau több mint százéves szövegét” – írta Hajnal Márton az előadásról kritikánkban.

Szintén szombaton két másik produkcióval is bővül a kínálat. Délután öt órától az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház - Füge Produkciót, az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatják a nézők, Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó duóját, míg este fél nyolctól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor: Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.

romulus_ki.JPGA nagy Romulus

A fesztivál zárónapján nagyszínpadi produkcióként a Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulusszal – Friedrich Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusával mutatkozik be a budapesti közönségnek. Rendező: Keszég László. Az Arizona Stúdióban pedig a Pinceszínház előadásában Tasnádi István Finito (Magyar Zombi) című darabja lesz látható. Rendező: Tasnádi Csaba. A különböző változatokban, sok színpadot megjárt darab főszereplői ezúttal Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György lesznek.

A program iránt érdeklődőket a Thália Színház fesztiválbérlettel, kedvezményes fesztiváljegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetés programokkal várja. A fesztivál előadásait öttagú zsűri értékeli.

Bővebb információ folyamatosan a Thália Színház honlapján lesz olvasható.

Forrás: Thália Színház

Kapcsolódó

Kritika a Finitóról
Kritika a Rövid a pórázról

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr158345814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása