7óra7

Újranézhetjük Csehovot a Katonában

Újranézhetjük Csehovot a Katonában

2016. 01. 26. | 7óra7

Az Újranéző elnevezésű program keretén belül Ascher Tamás 1990-es Platonov-rendezését vetítik le január 31-én, amit az alkotókkal való beszélgetés követ.

A színház a kezdetektől kiemelten fontos szerepet szán Csehov műveinek. Ezúttal legújabb bemutatójukhoz, a Sirályhoz (kritikánk itt olvasható) kapcsolódva szeretnének képet adni korábbi előadásaikról is. Az Újranéző keretén belül havi rendszerességgel vetítenek le és beszélnek meg egy-egy előadást.

ascher_brozsek_niki.JPGAscher Tamás egy mostanihoz hasonló beszélgetésen (fotó: Brozsek Niki)

A sorozat bevallott célja, hogy színháztörténeti áttekintést is adva megvizsgálják, miért és hogyan szólhatnak Csehov művei a mához.

Az esemény időpontja január 31., vasárnap délután 3 óra. A résztvevőket 14:45-re várják a színház előcsarnokába.

A program várhatóan este 7 órakor ér véget.

platonov_1990.JPGAz 1990-es előadás egyik jelenete (archív felvétel)

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az edu@katonaszinhaz.hu címen lehet, január 30., szombat éjfélig.

Akinek van olyan, az egykori előadáshoz kapcsolódó története, amit szívesen megosztana másokkal, vagy olyan kérdése, amit szívesen elküldene a színház számára, kérik, hogy, ezeket is írja meg a fenti címre.

Forrás: Budapesti Katona József Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr398316956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása