7óra7

Vendégváró Fesztivál a Bethlen téren

Vendégváró Fesztivál a Bethlen téren

2016. 01. 15. | 7óra7

A Bethlen Téri Színház január 22. és 24. között, negyedik alkalommal rendezi meg  a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált.

Az előző években meghívott társulatok után - Figura Stúdió Színház (Gyergyószentmiklós), M Studio (Sepsiszentgyörgy) és András Lóránt Társulat (Marosvásárhely) – ez alkalommal a kolozsvári Váróterem Projekt társulata lesz a vendég, akik két felnőtt és egy gyermekeknek szóló tárgyanimációs előadással érkeznek a teátrumba.

A magyar kultúra napján tartott nyitóelőadás után a KútszéliStílus.hu portál szerzői beszélgetnek a művészekkel, a Bethlen Galériában pedig január 22-től a Váróterem Projekt vizuális anyagait láthatja a közönség. A fesztivál fővédnöke Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

fabula.JPG            paraFabulák (fotó: Bán József)

A kolozsvári társulat 2016 januárjában ünnepli fennállásának hatodik évfordulóját. Az alapító tagok rögtön a Babes-Bolyai Tudományegyetem elvégzése után vágtak bele ebbe a közös munkába. Az idők folyamán további frissen végzett színészek, illetve más színházi szakemberek kerültek a csapatba. Repertoárjukban a felnőtteket megcélzó produkciók mellett gyermekeknek szóló bábelőadásokat is készítenek. A fiatalokból álló csapat nyitott a kísérletezésre, legyen szó akár improvizáción alapuló munkáról vagy már meglévő szöveg fel- vagy átdolgozásról, társadalmi érzékenységű témák színreviteléről.

A fesztivál programja:

Január 22. (péntek) 19.00 - Advertego

A VTP propaganda előadása
Rendező: Botos Bálint

Január 23. (szombat) 19.00 - Zéró

Egy névtelen művész festékszóróval írt sírfelirata, egy akárkié
Rendező: Botos Bálint

Január 24. (vasárnap) 10.00 - paraFabulák

Tárgyanimációs előadás Heltai Gáspár nyomán
Rendező: Rumi László

bethlen.JPGRobert Puteanu előadásfotói

A fesztivál részleteiről a Bethlen Téri Színház, illetve a fesztivál honlapján olvashatnak.

A Bethlen Téri Színház elérhetőségei:
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 7163
info@bethlenszinhaz.hu

Forrás: Bethlen Téri Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr588270994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása