7óra7

Mucsi Zoltán először rendez Magyarországon

Mucsi Zoltán először rendez Magyarországon

2015. 12. 26. | 7óra7

Slavomir Mrožek Emigránsok című darabját január 10-én mutatja be a Terminal Workhouse Mucsi Zoltán rendezésében, Géczi Zoltánnal és Molnár Gusztávval.

Két férfi a hazájától távol találkozik. Az egyik a szellemi rabság elől menekülve emigrált, a másik egy élhetőbb jövő reményében. Ismerős sorsok. Akár ma is játszódhatna a történet – olvasható a színlapon.

emi_2.JPGPróbafotó - Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Mucsi Zoltán (fotó: Torják Orsi)

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott szinopszis szerint már maga a teljes cím - Emigránsok - avagy egy történet, amely nem itt és nem most játszódik (?) - is sejteti, hogy bár Mrožek darabja egy nagyon más Európában játszódik, mint amiben ma élünk, témája és az általa felvetett alapvető problémák mégis megrendítően aktuálisak. Mi késztet egy embert arra, hogy elhagyja hazáját, legyen értelmiségi vagy éppen kétkezi munkás ember? Hogyan élhet valaki egy másik országban mindig idegenként? A két névtelen figura (Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv játsszák) egész előadáson át tartó szóváltása így nem is kap politikai színezetet, a rendezés célja nem rendszer- vagy társadalomkritika, a színészi játék előtérbe helyezésével magára az emberre koncentrál. A két, egymástól nagyon különböző szereplő vitája az önmegismerés folyamatát, vagy inkább annak lehetőségeit kutatja.

A szövegkönyvet Pászt Patrícia fordította újra. A Lengyel Intézet és a Manna kulturális Egyesület támogatásával megvalósuló darabot, az Emigránsokat január 10-én este 7 órakor mutatja be a Terminal Workhouse a Lengyel Intézetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr78199968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása