7óra7

Hatodik alkalommal adják át a Magyar Teátrum Díjakat

Hatodik alkalommal adják át a Magyar Teátrum Díjakat

2015. 12. 17. | 7óra7

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította meg a Magyar Teátrum Díjat, amelyet a színházi háttérszakmák képviselői kaphatnak meg.

A Teátrumi Társaság a díjjal a színházi háttér- és kiszolgáló szakmákat kiemelkedően magas szinten művelő szakembereket ismeri el erkölcsi és anyagi értelemben egyaránt. Közleményük szerint a hiánypótlónak számító kezdeményezés immár hagyománnyá, a színházi szakma közös ünnepévé vált, mely kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az év végén azokat ünnepeljük, akik egész évben a színfalak mögött állnak.

A zsűri döntése alapján 2015-ben hat díj kerül átadásra: öt szakmai díj és egy különdíj, amely lehetővé teszi egy határon túli szakember díjazását. A Magyar Teátrum Díjat megkaphatja a zsűri döntése alapján bármely színházi kiszolgáló, háttérszakma művelője, aki munkájával, személyiségével, a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgált erre. A díjra jelölés legalább két, állami díjjal elismert (Kossuth-díj, Kiváló művész, Érdemes művész, Jászai-díj) színművész és a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes javaslata alapján történhet.

teartum_kis_vag.JPGA tavalyi díjazottak: Gulyás Szabó Gábor, Schmidt János, Imre József, Horváth Ilona, Gnandt János, Werner József, Kiss István

Az elmúlt öt évben a következő szakmák képviselői kaptak Magyar Teátrum Díjat: ügyelő, maszkmester, fodrász, patinázó, kellékes, szcenikai csoportvezető, színházi kalapos, fővilágosító, jelmeztár vezető, színpadmester, műszaki vezető, műhelyház vezető, művészeti titkár, öltöztető, díszletgyártó, szervezőiroda- és gazdasági vezető.

A Magyar Teátrum Díjakat idén is ünnepélyes keretek között adják át. A díjátadó gála időpontja december 19., szombat este 7 óra, házigazdája ez alkalommal is a Békéscsabai Jókai Színház.

Az ünnepi gálaest műsorvezetői Jegyes-Tóth Kriszta és Szabó László lesznek. A műsorban a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei lépnek fel.

Forrás: Magyar Teátrumi Társaság

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr518179348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása