7óra7

7 plusz 7

7 plusz 7

(2015. december 7 – 13.)

2015. 12. 06. | 7óra7

7 ajánlat hétfőtől hétfőig, a hét 7 napjára, 7 vagy több pontot kapott előadásokból. A 7 óra 7 jövő heti ajánlója a hét utolsó napján, este 7 óra 7 perckor.

7plusz_logo_jo_400.PNGHétfő (december 7.): Mary Poppins / Madách Színház, Budapest

A varázslatos nevelőnő jól ismert története könnyed, mégis tartalmas szórakozást ígér, és a Madách Színház társulata ezt az ígéretet jelenetről jelenetre be is váltja.

-_oroszlan_madach.jpg           Mary Poppins - Oroszlán Szonja (fotó: Madách Színház)

Ugrai István írt az előadásról kritikát, amelyben 7 pontosra értékeli a produkciót: „ Mary Poppins úgy játszik a gyerekekkel, hogy közben olyan értékeket ad át észrevétlenül, amelyek nélkül felnőttként nehéz embernek lenni, mégis olyan gyakran megfeledkezünk róluk.”

Kedd (december 8.): Delete / Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest

Sokkal kevésbé szórakoztató a témája Győri Katalin történetének: a kamaszkori öngyilkosságok. Az előadás nem sokkolni akar, hanem egy olyan jelenség mögé próbál nézni, amiről nem lehet nem tudomást venni.

delete_czupi_danial_agoston_peter_dudas.jpg           Delete - Czupi Dániel, Ágoston Péter (fotó: Dudás Ernő)

Semmi. Delete. Nézi az ember (meg a gyereke) ezeket az ifjúsági színházi előadásokat, és kezd hálás lenni a sorsnak, hogy ő (meg a gyereke) szerencsésen túlélték a kamaszkort – ha már túlélték; és kezd aggódni – ha benne, vagy még előtte vannak” – írta az előadásról Turbuly Lilla, aki 9 pontosra értékeli az előadást.

Szerda (december 9.): Egyasszony / Orlai Produkció, helyszín: Debreceni Lovarda

Az előadás megrázó és felemelő élmény egy gyermek elvesztéséről Tenki Réka előadásában.

takacs_ati_2_kis.JPGEgyasszony - Tenki Réka (fotó: Takács Attila)

Hajnal Márton 10 pontosra értékeli az előadást: „Az előadás nagyon-nagyon mélyre nyúl azért, hogy ezzel végül felszabadítson – más szóval azt teszi, amiért leginkább érdemes színházba járni.”

Csütörtök (december 10.): Tajtékos napok / Ódry Színpad, Budapest

Az Ódry Színpadon az a jó, hogy sok fiatal alkotó gyűlik össze, ami gyakran sajátos energiákat hoz működésbe. Van, amikor éppen ez a baj is – ám nem így ebben az esetben. Boris Vian szürreális verbális vízióját Balázs Benő olvassa színpadra Widder Kristóf koreográfus és Fekete Ádám dramaturg segítségével. Akiben még van emésztő tűz, azért, akiben már nincs, annak azért érdemes megnéznie az előadást.

tajtakos_bach_kata_ban_balint_dudas.jpg          Tajtékos napok - Bach Kata, Bán Bálint (fotó: Dudás Ernő)

„Boris Vian színpadon nehezen elképzelhető szürreális tánca a szerelemmel, a maga naiv bájával és metsző drámájával egyszerre tud megszületni. (…) Boris Vian a szenvedélynek, az önsorsrontó érzelmi cunaminak állít templomot, Fehér Balázs Benő rendezése pedig a Mennyországtól a Pokolig vezeti végig az előadást, egyre inkább fókuszálva a tétre: hogy ebben a szenvedélyben mi mégis hogyan égünk hamuvá” – írta az előadásról Zsedényi Balázs, aki 9 pontosra értékelte a produkciót.

Péntek (december 11.): Finito / Pinceszínház, Budapest

A Tasnádi fivérek ezúttal a Pinceszínházban alkottak egy élvezetes és szellemes előadást, amely egy pottyantós budi körül forogva mutat szamárfület a kornak, amiben élünk, amit létrehoztunk.

fin_6_k.JPG Finito - Fotó: Somfai Sándor

Szabó Zsuzsa 7 pontra értékelte kritikájában az előadást: „Blondin Gáspár, a történet főszereplője középkorú, életunt munkanélküli, aki az egész világnál csak magát gyűlöli jobban. (…)A tragédiába hajló vidéki groteszk történet sokszor Örkény István Tóték című darabját idézi. (…)Bár a Finito a felszínen a mások halálából is hasznot lesők története, Blondin és Blondinné között igazi, emberi tragédia zajlik, ami a többiekhez viszonyított játékukban is megmutatkozik.”

Szombat (december 12.): Pillantás a hídról / Miskolci Nemzeti Színház

pill_1_k.JPGPillantás a hídról - Varga Zoltán, Ullmann Mónika, Prohászka Fanni (fotó: Gálos Mihály Samu)

„Arthur Miller darabjai gyakori vendégei a magyar színpadoknak, ami nem is annyira meglepő, hiszen a szerző alapvetően erkölcsi dilemmákról szóló történetei könnyen ráhúzhatók bármilyen helyzetre. (…) Aligha szorul bővebb magyarázatra, hogy a Pillantás a hídról, melyben két illegálisan Amerikába érkezett rokon bolygatja meg az olasz származású New York-i család életét, miért is lehet kifejezetten aktuális 2015 őszén” – írja az előadásról Dicsuk Dániel abban a kritikájában, amelyben 8 pontra értékeli a látottakat.

Vasárnap (december 13.): Jó zsaru, rossz zsaru / Centrál Színház, Budapest

A Jó zsaru - rossz zsaru sötét, fordulatos és torokszorító mese két közrendőrről, akiknek az élete egy napon örökre megváltozik.

jo_zsaru_szabo_gozo_stohl_egyed_peter.jpg                                    Jó zsaru - rossz zsaru - Szabó Győző, Stohl András (fotó: Egyed Péter)

Zsedényi Balázs 7 pontosra értékelte az előadást: „Az elvárások súlya alatt egy élet darabjaira hullik, hogy egy másik nőjön ki belőle. Egyszerű, hatásos előadás kerekedik a rendőrsztoriból, ami kicsit hollywoodi, kicsit melodramatikus, de cseppet sem érdektelen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr198143900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása