7óra7

Premier7

Premier7

2015. december 7 – 13.

2015. 12. 04. | 7óra7

A hét általunk ajánlott bemutatói a kapcsolatokról vagy éppen azok hiányáról szólnak – Budapesten, Szombathelyen és Tatabányán.

logo_premier7_vagott_kozep.PNG

Mind1 // Közép-Európa Táncszínház // helyszín: Bethlen Téri Színház // december 11. 19 óra

K-Arcok címmel új szólósorozatot készít a Közép-Európa Táncszínház (KET), melynek kimondott célja a társulat táncművészeinek személyiségéhez illő, egyéni koreográfiák létrehozása különböző koreográfusok segítségével. Első alkalommal Kun Attila, a KET művészeti vezetője dolgozik együtt Kovács Péterrel.

min1_dusa.JPG            Kovács Péter (fotó: Dusa Gábor)

Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt "álarcos báljában" hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével? – teszi fel a kérdést az előadás színlapja.

A padlás // Weöres Sándor Színház, Szombathely // december 11. 19 óra

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán közismert mesemusicaljét ezúttal Horgas Ádám állítja színpadra többek között Kenderes Csaba, Sodró Eliza, Németh Judit és Szabó Róbert Endre szereplésével. A díszlet Horgas Péter, a jelmezek Bujdosó Nóra munkája.

pad_proba.jpgA padlás (próbafotó) - Fotó: Weöres Sándor Színház

A színlap szerint ezen a padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akár csak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuper intelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

Az előadás decemberben még 12-én, 15-én, 16-án, 17-én , 19-én és 27-én is látható a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Eclipse // Molnár Csaba // helyszín: Trafó // december 11. 20 óra

Molnár Csaba a hazai kortárs tánc egyik kiemelkedő alakja. Legújabb koreográfiáját Dányi Viktória, Vadas Tamara, Raubinek Lili, Vavra Júlia, Juhász Adél, Lévai Viola és Cuhorka Emese adják elő.

eclips_danyi_-.JPGEclips - Dányi Viktória (fotó: Dusa Gábor)

Fiktív, képregényszerű világ, partikultúra, véletlenszerűen egymás mellé sodródó emberek, hullámzó, lüktető mozgás, sztereotip szituációk. Az éjszakai élet drámáin túl feloldódnak az emberi játszmák és létrejön egy, a zenével összefonódó transz állapot, amelyben az ego az ösztön árnyékába kerül – olvasható a színlapon.

Az előadás december 12-én és 13-án este 8 órától is megnézhető.

Házasságon innen és túl // Jászai Mari Színház, Népház, Tatabánya // december 12. 19 óra

Háy János darabját Hargitai Iván rendezi a tatabányai teátrum nagyszínpadára. A díszlet Magyarósi Éva, a jelmezek Kárpáti Enikő tervei alapján készülnek. A főbb szerepekben Dévai Balázs, Kaszás Mihály, Kardos Róbert, Honti György, Schruff Milán és Major Melinda látható.

hazas.JPG

A színlap szerint Háy darabja tragikomikus játék, modern labirintus, egymásba gabalyodó kapcsolatok szövevénye. A "házasságon túli" kapcsolatok, idegesítővé degradálódott szerelmesek mindennapjainak, ünnepeinek fáradt szomorúsága, szeretők miatti hazudozások kusza hálója. Meg talán az is, hogy itt, Közép-Európában az élet értelmét, feladatát kutatva, elbizonytalanodtunk... Tanulunk, lakásra, számlákra, nyaralásra gyűjtünk, míg elérkezik a nyugdíjas évek bizonytalan, megalázó horizontja... Ennyi lenne az ember nagyszerű küldetése?

Az előadás a bemutatót követően decemberben még 18-án és 19-én, 2016. januárban 8-án és 23-án látható a tatabányai Jászai Mari Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr588139328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása