7óra7

Közönségdíjakat adnak át a Bethlen Téri Színházban

Közönségdíjakat adnak át a Bethlen Téri Színházban

2015. 12. 04. | 7óra7

A néző- és olvasóközönség által idén nyolcadik alkalommal, hat kategóriában odaítélt Arany Medál-díjakat december 10-én délután 2 órakor vehetik át a nyertesek.

Az Arany Medál-díjat Mészáros Márton újságíró hozta létre, elsősorban a hazai kulturális élet egyéniségeinek díjazására. November végéig hat kategóriában bárki szavazhatott olyan élő művészekre, akik az elmúlt évben alkottak, és emellett életműdíjra is lehetett szavazatokat leadni.

arany.jpg           A tavalyi díjazottak: Bálint András, Tompos Kátya, Zomborácz Virág, Szabó Erika, Dragomán György és László Zsolt

A hat kategória:
- az év írója
- az év színésze
- az év színésznője
- az év rendezője
- a legígéretesebb fiatal tehetség díja
és az Életműdíj.

arany_maga_kis.jpgA tavalyi évben az év írója Dragomán György, az év színésznője Tompos Kátya, az év színésze László Zsolt lett. A legjobb rendező díjat Zomborácz Virág vehette át, és az életműdíjat Bálint András kapta. A legígéretesebb fiatal tehetségnek Szabó Erikát találták a szavazók.

Az előző évek díjazottjai közül többek között Szabó Erika színművésznő, valamint Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművésznő, Ferdinandy György József Attila-díjas író és Kelecsényi László Balázs Béla-díjas filmtörténész, író adja át az elismeréseket az idei közönségkedvenceknek.

A műsor házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. Fellép Munkácsy Eszter jazz-énekesnő, aki korábban a Montreux-i Jazz Fesztiválon is szerepelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr118139718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása