7óra7

Milyen néhány napig együtt lakni Kulka Jánossal?

Milyen néhány napig együtt lakni Kulka Jánossal?

2015. 12. 02. | 7óra7

A színművésszel és egy Afganisztánból származó migránssal indul a külföldiek albérletkeresését segítő videósorozat.

Velkám Májgrentsz! címmel videósorozatot és albérletkereső programot indított a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. A részvételi doku-sorozat hazai közéleti szereplők és itt élő migránsok közreműködésével készült, akik közösen dokumentálták együtt töltött napjaikat. A kampány és a hozzá kapcsolódó albérletkereső program célja, hogy segítsen albérletet találni azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akiknek ez nehézséget jelent.

kulka.JPGAmin és Kulka János

Megjelent a videósorozat első epizódja, amelyben Kulka János látja vendégül otthonában néhány napra az Afganisztánból származó, 6 éve Magyarországon élő Amint. Az együtt töltött napokat a szereplők maguk örökítették meg, így a saját felvételekből készült, személyes hangvételű videónapló a lehető leghitelesebben adja vissza megismerkedésük és összebarátkozásuk történetét. A videót három további epizód követi a Velkám Májgrentsz! kampány keretében, Klein Dávid hegymászó, Vranik Roland filmrendező (Fekete kefe, Az állampolgár) és családja, valamint Jónás Vera zenész-énekesnő részvételével. A szervezők elmondása szerint a filmek személyes történeteken keresztül hozzák közelebb az Iránból, Afganisztánból és Ugandából származó migráns szereplőket, és bemutatják a könnyű együttélés hétköznapi helyzeteit.

Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi hónapokban érezhetően megnehezült azoknak az élete, akik hosszabb ideje itt élnek Magyarországon. Több olyan migránssal és menekülttel vagyunk kapcsolatban, akik hónapokon keresztül hiába keresnek lakást, mert sokan félnek és elzárkóznak attól, hogy külföldinek adják ki a lakásukat. Még akkor is, ha ezek az emberek Magyarországon szeretnének letelepedni, hosszú távra keresnek lakást, és fizetni is tudják a lakbért” – mondta Kováts András, a Menedék Egyesület igazgatója a Velkám Májgrentsz! kampány és albérletkereső program hátteréről. Az Egyesület éppen ezért olyan potenciális főbérlők jelentkezését várja, akik örömmel tesznek lépéseket egy befogadóbb társadalomért, és szívesen adják ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek (normál áron vagy akár kis kedvezménnyel). A program keretében szociális munkás és interkulturális mediátor is segít a kiadással kapcsolatos esetleges kérdések megválaszolásában, hosszú távon pedig akár egy szorosabb viszony kialakításában is - olvasható az egyesület közleményében.

A főbérlők jelentkezését az egyesület honlapján várják.

Forrás: Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr778133648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása