7óra7

Színházi fotó - Mészáros Csaba duplázott Harkivban

Színházi fotó - Mészáros Csaba duplázott Harkivban

2015. 11. 18. | 7óra7

Mészáros Csaba, a 7óra7 állandó munkatársa idén már második alkalommal nyerte meg a nemzetközi színházfotó-versenyt. Gratulálunk!

Harmadik alkalommal rendezték meg az ukrán Harkivban (a várost sokan orosz nevén, Harkovként ismerik - a szerk.) az Ötödik fal elnevezésű, színházi fotókból álló kiállítást és a hozzá kötődő versenyt. Összesen 156 pályázat érkezett Ukrajnából, Szlovákiából, Magyarországról, Oroszországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Szerbiából és Fehéroroszországból. Ebből 50 képet állítottak ki: Mészáros Csaba fotói mellett Eöri Szabó Zsolt felvételei képviselték Magyarországot.

csaba_kis.JPGAz első helyezést elért fotó a Magyar Színház Vérnász című előadásából

A rendezvény mottója szerint: a pályázat a fotó és a színház viszonyát célozza bemutatni, hogy a színházi képek rögzítése hogyan lehet maga is művészet. A fotón, csakúgy mint a színházban, a valóságnak csak az illúzióját látjuk, még a színháznál is áttételesebben. A fotó egy pillanatnyi színház, ahol a rendező a fotós maga. 

Mészáros Csaba első helye mellett a második helyezett az ukrán Darya Zelenska lett Harkivból, harmadikként pedig az orosz Volodymyr Postnov állhatott a képzeletbeli dobogóra Szentpétervárról.

Kapcsolódó

Színházi fotók kicsit másképpen - Mészáros Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr728088092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása