7óra7

Felolvasószínház Esterházy Péter új darabjából

Felolvasószínház Esterházy Péter új darabjából

2015. 11. 18. | 7óra7

A szerző Mercedes Benz című művének felolvasó-színházi előadása november 18-án este lesz a Tesla Színházban.

Esterházy Péter új darabjának felolvasása azért is különleges alkalom, mert a mű megírására a Szlovák Nemzeti Színház kérte fel az írót, így a szerző és a színház külön engedélye kellett, hogy a pozsonyi bemutatót megelőzve – egyszeri alkalommal – Budapesten is megszólalhasson.

ester_vag.JPG               Esterházy Péter (fotó: 168óra)

Ez a szellemi és nyelvi tűzijáték, ez az utánozhatatlan „esterházys történelmi revü” Az ember tragédiája keretjátékát felidézve, az Úr és Lucifer újabb fogadásáról szól. A fogadás tétje a magyar történelem egyik legendás, évszázados családjának, az Esterházyaknak a sorsa: „Vedd el a szerencséjüket, fogadjunk, akkor se fordulnak ellenem, akkor se árulják el a jót”- mondja az Úr. És akkor Lucifer kajánul figyelve az eseményeket, bedobja ezt a családot az elmúlt évszázadok magyar történelmi kavalkádjába, de különösen a huszadik század históriájának vérzivataros évtizedeibe, ő maga pedig kísértőként, más-és más álarcba bújva próbálja megtörni a család férfihőseit – olvasható az eseményről szóló közleményben.

A felolvasó-színházi változatot Radnóti Zsuzsa készítette és Vas-Zoltán Iván rendezi. Előadói: Fodor Tamás, Gyabronka József, Menszátor Héresz Attila, Quintus Konrád, Lukáts Andor, Szalay Kriszta, Jordán Adél, Király Adrián és Ponty Tamás.

Az este 7 órakor kezdődő előadás helyszíne a Tesla Budapest Kulturális Központ, amely Budapesten található, a Kazinczy utca 21. szám alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr368086314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása