7óra7

Paul Potts a jövő évi Szegedi Szabadtéri világsztárja

Paul Potts a jövő évi Szegedi Szabadtéri világsztárja

2015. 10. 14. | 7óra7

A világhírű énekes lesz a Kormányos a Dóm téri fesztivál 2016-os nyitóprodukciójában, A bolygó hollandiban – szerződését pár nappal ezelőtt írta alá Londonban.

A Britain’s Got Talent műsorban feltűnt Potts 4 stúdióalbummal és több mint 600 koncerttel a háta mögött a világ egyik legismertebb énekese. Bemutatkozását a tehetségkutatóban több mint 141 millióan látták már a youtube-on.

Előzetes egyeztetés miatt Londonban találkozott Paul Potts brit énekessel Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója: a fesztivál a világhírű tenort kérte fel jövő évi nyitóprodukciójának, Richard Wagner A bolygó hollandi című operájának szerepére. Hogy kik lesznek a partnerei a Dóm téri előadásban, egyelőre nem nyilvános, várhatóan jövő év elején jelentik be a teljes szereposztást és az alkotócsapatot.

potts_1_kis.JPGPaul Potts (fotó: Max Dodson)

Paul Potts a Britain’s Got Talent című tehetségkutató műsorban tűnt fel, 2007-ben. Potts-ról első ránézésre senki sem gondolta volna, hogy ekkora hang rejtőzik a torkában. Bár korábban kisebb színpadokon már szerepelt operaprodukciókban, ez volt élete legnagyobb megmérettetése. Puccini Nessun dormáját olyan lehengerlően adta elő a válogatáson, hogy azonnal meghódította a közönséget és a zsűrit. A világon a legtöbben tőle ismerik a gyönyörű áriát: több mint kétszer annyi ember nézte meg a videómegosztón az ő verziójában, mint Pavarotti előadásában. Potts megnyerte a 2007-es Got Talentet. Életéről és a tehetségkutatóban elért sikereiről hollywood-i film készült, melyet One Chance címen vetítettek.

Az elmúlt években négy stúdióalbumot adott ki, melyek közül az első, szintén One Chance címen 13 országban volt listavezető. Többszörös platinalemezei több mint 5 millió példányban keltek el világszerte. Összesen 44 országban fogadta kitörő lelkesedéssel a közönség, több mint 600 koncertet adott, közel 2 millió ember előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327967892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása