7óra7

Az Aradi Kamaraszínház két előadása nyitja a győri Menház Színpad idei évadát

Az Aradi Kamaraszínház két előadása nyitja a győri Menház Színpad idei évadát

2015. 09. 24. | 7óra7

Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy a közelmúltban nyerte el a Legjobb 'One Man Show'-díját a sepsiszentgyörgyi 22. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon, valamint a Legjobb Monodráma Előadás és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját a legjobbnak ítélt produkcióért a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon.

"Van abban valamiféle mutatványos jelleg, ahogy Harsányi Attila minden fordultában más és más, ám egyként erősen elrajzolt karaktert ránt magára, ám mivel ezek a figurák nem holmi lejárt szavatosságú szabványalakok, a pergő-forgó maszkabál maga is rock and rollá válik" - írtuk nézőpontunkban az előadásról.

A Rudolf Hess tízparancsolata című produkció, amely tíz díjat nyert hazai és nemzetközi fesztiválokon, már közel nyolc éve van az Aradi Kamaraszínház repertoárján, az előadást több mint ötvenszer játszotta az aradi színház.

Rudolf Hess tízparancsolata - Harsányi Attila Szerzőnk véleménye szerint: "Az Aradi Kamaraszínház előadása elemi erővel robban tíz parancsolatban, Harsányi Attila párját ritkító játékával."

A Menház színpadán olyan neves művészek léptek fel és kaptak meghívást, mint Mácsai Pál, Vári Éva, Stohl András, Szabó Győző, Kulka János, Lázár Kati, Jordán Tamás, Haumann Péter, Szacsvay László, Kálloy Molnár Péter, Csákányi Eszter, Parti Nagy Lajos, Udvaros Dorottya, Hegedűs D. Géza, Béres Ilona és Rudolf Péter.

A győri Kossuth Lajos utca 24. szám alatt található, egykori zsidó menház épületének egyik szárnyában kapott helyet a Menház Színpad, ami 2015. május 7-én nyitotta meg kapuit.
Az épület felújítását és többfunkciós kulturális központtá alakítását a tulajdonos Győri Zsidó Hitközség 2012-ben, az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft.-vel együttműködve kezdte el és folytatja.

A felújítás legújabb állomásaként a Menház jobb szárnyában pódium kamaraterem került kialakításra, ahol Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész művészeti vezetésével indul el a Menház Színpad évada.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77992349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása