7óra7

Kritikusok bojkottja a POSZT-tal szemben

Kritikusok bojkottja a POSZT-tal szemben

2015. 09. 21. | 7óra7

A közlemény szövege:

*„Hallgass el! Nem fogunk”*

Csáki Judit Színikritikus kollégánkat, Csáki Juditot a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT, melynek szakmai tulajdonosai a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság) nem fogadta el zsűritagként. Csáki Juditot a POSZT tulajdonosainak felkérésére a Színházi Kritikusok Céhe jelölte a zsűribe.

Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat kollégánkkal, akit megakadályoztak a szabad véleménynyilvánításban. Szolidaritásunkat a hallgatásra felszólított kollégával hallgatással fejezzük ki: azzal, hogy bojkottáljuk a POSZT-ot, az általunk szerkesztett lapokban, blogokban, azokon a felületeken, ahol rendszeres szerzők vagyunk, nem lesz szó az idei POSZT-ról. Bojkottunkkal a közpénzből fenntartott POSZT tulajdonosainak átláthatatlan és szakmaiatlan döntéseire kívánjuk ráirányitani a figyelmet.

Szívesen vesszük további médiumok csatlakozását kezdeményezésünkhöz.

*Herczog Noémi*, Színház, Magyar Narancs, szerző
*Jászay Tamás*, Revizor, szerkesztő
*Koltai Tamás*, Színház, főszerkesztő, Élet és irodalom, szerző
*Tompa Andrea*, Színház, főszerkesztő-helyettes, Magyar Narancs, szerző

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927992989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása