7óra7

Születésnapi bravúrra készül a 15 éves ExperiDance

Születésnapi bravúrra készül a 15 éves ExperiDance

2015. 09. 02. | 7óra7

A jubileumi gálaesten egykori és jelenlegi táncosok váltják majd egymást a legfőbb szerepekben, közöttük Román Sándor alapító-koreográfussal, aki sok év után áll újra színpadra.

Az ExperiDance az elmúlt 15 évben 12 országban lépett fel, és 1900 teltházas előadásunkat több mint 1,8 millió néző látta” – meséli Vona Tibor alapító-producer. – „(…) úgy éreztük, hogy a jubileumunk megünneplésére igazán különleges produkcióval kell a közönség elé lépnünk. Maga az alapkoncepció nem lehetett kérdés: a legelső, Ezeregyév című darabunkat visszük színpadra úgy, hogy nem csak Magyarország történelmét, hanem saját múltunkat és jelenünket is megidézzük” – ígéri.

Ezeregyév

Az Ezeregyévet 2000-ben mutatták be, és azóta több mint 550 teltházas előadást ért meg. A darab a társulat ajánlásában valódi időutazás: 58 táncművész 21 képben mutatja be a magyar történelem legszebb és legnehezebb pillanatait a Honfoglalástól egészen napjainkig.

Magyarországon példa nélküli, hogy egy tánctársulatot 15 év után újra összehívjanak. Nem volt könnyű ismét összekovácsolni az egykori csapatot, de nagyon örülök, hogy a legtöbben végül elfogadták a meghívást” – mondta Román Sándor alapító-koreográfus. - „Az Ezeregyév rendkívül technikás darab, amely komoly állóképességet igényel, ezért az eredeti társulat számára igazi kihívás a felkészülés. Mivel én is színpadra lépek a Teremtő szerepében, az elmúlt hónapok komoly fizikai- és mentális tréninggel teltek” – folytatta Román Sándor a gondolatmenetet.

Október 3-án este 7 órától, 4-én délután 3 órától és este 7 órai kezdettel is láthatják a nézők a jubileumi előadást a RaM Colosseumban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597992411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása