7óra7

Magyar táncelőadás a neves New York-i fesztiválon

Magyar táncelőadás a neves New York-i fesztiválon

2015. 08. 31. | 7óra7

Idén először a Gelsey Kirkland Arts Center ad otthont a fesztiválnak, ahol egy modern, 300 fő befogadására alkalmas helyszínen várják az érdeklődőket. A jubileumi Dumbo Dance Festival célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal, feltörekvő koreográfusoknak, akiket nem csak a szakma, hanem a New York-i közönség is megismerhet az ingyenesen látogatható programok alkalmával.

Breathing Together

A fesztivál nagyszabású nyitógálával indul október 8-án, ahol a két vendéglátó együttes, a Young Soon Kim Dance Company és a Gelsey Kirkland Ballet köszönti a résztvevőket. Az ezt követő napokon 75 kortárs együttes mutathatja be szóló, duett illetve kamaraelőadását a nézőknek. A világ minden tájáról, többek között Kanadából, az Amerikai Egyesült Államokból és Olaszországból érkező közel 300 táncművészhez csatlakozik a New Yorkban először bemutatkozó Feledi János és Horváth Zita is.

A 2014-ben bemutatott Breathing Together című darabot a Magyar Nemzeti Balett művészei számára készítette a rendező-koreográfus, Feledi János, aki maga is a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán végzett. Pályáját a Győri Balett tagjaként kezdte, majd négy évig a Budapest Balett szólótáncosaként, koreográfusaként dolgozott. Balettmesteri diplomájának megszerzése után a PR-Evolution Dance Company és a BaDora Dance Company tagja volt. Önálló koreográfiával 2010-ben jelentkezett először, majd eztán megalapította a Feledi Projectet. Az elmúlt évek során számtalan neves hazai és nemzetközi táncművésszel dolgozott együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577992421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása