7óra7

Seregi Zoltán folytatja Fekete Péter munkáját

Seregi Zoltán folytatja Fekete Péter munkáját

2015. 07. 18. | 7óra7

Seregi Zoltán az alábbiakat fogalmazta meg a közgyűlést követően.

"Az elmúlt nyolc évben, szerénytelenség nélkül kijelenthetjük, Fekete Péter igazgatása alatt a Jókai Színház óriási fejlődésen ment keresztül. Ahogy mondani szokták: felkerült a színházi térképre, és ott meg is erősítette a helyét. Tevékenységére a koronát az idei POSzT részvétel, illetve az ott kapott díj tette fel. Komoly örökség ez, amit folytatnunk kell! Az elmúlt évek során kialakult itt egy olyan csapat, amelyre a jövőben is építeni lehet. Színészek, rendezők, a színházi háttérszakmák képviselői, maga a társulat, de számítanunk kell a Színitanház tanáraira és hallgatóira is, valamint mindazokra, akik színházon kívüli támogatóink, szimpatizánsaink, és hozzájárultak a felíveléshez. Utoljára említem, de nem utolsó sorban, hogy nagy örömünkre Fekete Péterrel is számolhatunk, aki távozása ellenére továbbra is velünk marad, hiszen művészeti tanácsadóként ötleteivel, tudásával, rendezői és vezetői tapasztalatával, emberségével segíteni fogja munkánkat. A Jókai Színház szellemisége, irányvonala, munkájának intenzitása, terveink és elképzeléseink szerint továbbra sem változik. Az elért eredményeket másképpen nem is lehetne megtartani. Ennek a csapatmunkának fontos résztvevői az elmúlt időszakban rendezői lehetőségeket kapó és azokat sikeresen teljesítő színészek, jelesen Tege Antal és Katkó Ferenc. Ők egy feltörekvő fiatal generáció tehetséges képviselői, akiknek a kreativitására, művészi teljesítményére és segítő tanácsaira, társulatépítő munkájára feltétlenül számítok és támaszkodni fogok. És természetesen támaszkodom mindazokra, akik eddig is hozzájárultak teátrumunk fejlődéséhez, az elért eredmények eléréséhez. Gondolok itt például a fenntartónkra, Békéscsaba Képviselő-testületére és a Hivatal munkatársaira, akikkel a harmonikus, egymást segítő munkakapcsolat az alapját képezte sikereinknek; és természetesen nem feledkezhetem meg a talán legfontosabb partnerünkről, szerető és szeretve tisztelt közönségünkről, akinek támogatása és bizalma alapfeltétele a munkánknak, hiszen közönség nélkül nincs színház, hiszen a közönség részvétele, érdeklődése és elvárása nélkül nem érne semmit mindaz, amit létrehozunk, amit eddig létrehoztunk."

Fekete Péter az alábbi nyílt levelet fogalmazta meg.

"Nem-Búcsú!

Kedves Színházszerető Barátaim!

Nyolc évet töltöttem el Békéscsabán. Nyolcévnyi bizalom, felpörgött alkotómunka egy társulat, egy megyényi – munkám minden pillanatát figyelő – közönség szeretetével, együttérzésével, várakozásával és támogatásával övezve!
Életemnek azonban most egy új szakasza következik, így köszönettel le kell zárnom a régit – és hittel, kellő bátorsággal, önbizalommal kell tekintenem a jövőbe.

Az elmúlt időszak során kormánydöntés született arra vonatkozólag, hogy Magyarország új nemzeti cirkuszművészeti központot épít. A projekt előkészítésében miniszteri biztosként vettem rész.

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy felkérést kaptam az új cirkuszművészeti központ megépítésének a levezénylésére, s ezért megpályáztam a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztét.

Ez Békéscsabának, a békéscsabai művészeti életnek is egyedülálló, vissza nem térő lehetőség, igen nagy megtiszteltetés. Egy nemzeti intézmény megújítása, új épület megépítése, abban közvetlenül érintettnek lenni – azt kell mondjam, történelmi esemény, jövő időket meghatározó pillanat.

Mivel két intézmény párhuzamos vezetését nem teszi lehetővé a jogszabály, kérvényeztem, hogy a Békéscsabai Jókai Színház igazgatói feladatait átadhassam, s közös megegyezéssel szüntessük meg az igazgatói munkaviszonyomat. Ígérem, minden tehetségemmel és szakmai tudásommal segítem, támogatom a színházunk további működését.

Hiszem, hogy egy olyan európai szintű művészeti központ épül, amelynek egyik legfontosabb „lába”, partnere, művészeti és kiszolgáló partnerintézménye a Békéscsabai Jókai Színház és –az érdekeltségi körébe tartozó színházi iskola – a Színitanház lesz.

Nem búcsúzom. Azt kértem a kollégáimtól, hogy most engedjenek el két évre, az új Nemzeti Nagycirkusz megépítésére koncentrálni, aztán alkossunk ismét közösen, hozzunk létre olyan produkciókat, amelyek érdeklik, sőt, boldoggá teszik a Békés megyében élőket, amelyekre odafigyel a világ, s amitől még jobb érzés lesz békéscsabai, szarvasi, gyulai polgárnak lenni.

Köszönöm a bizalmat, a nézőtéren, a piacon, az utcán, a városban és megyében mindenhol felém áradó szeretetet, a segítő szándékú bírálatokat, siker esetén a megsüvegelést, a mindig örömmel és meghatódottsággal fogadott tapsot. Nem búcsúzom."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47992509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása