7óra7

A Jéggel zárta az évadát a Proton Színház

A Jéggel zárta az évadát a Proton Színház

2015. 07. 07. | 7óra7

Egy bemutatóval kezdődött a most végződő évad: a Rába Roland rendezésében készült Utolsó című előadást először a Trafó tűzte műsorra, majd tavasszal a Proton Színház már-már állandó partnerének számító Pécsi Nemzeti Színházban vendégszerepelt telt házak előtt, óriási sikerrel. Ezzel párhuzamosan a Mundruczó Kornél rendezte Demencia ismét külföldi közönség előtt mutatkozott be: az évadot két holland és két orosz vendégjátékkal kezdte, majd két francia, egy svájci és egy német turnéval folytatta. Ez utóbbi a hamburgi Thalia Theater Lessingtage elnevezésű nemzetközi színházi fesztivál keretében zajlott.

Frankenstein-terv - Monori Lili és Rába Roland

Az évad második fele több meglepetést is tartogatott. A folyamatosan új helyszíneken “castingoló” Frankenstein-terv ezúttal szabadtéren, az Életszőház kertjében volt látható. Ezt követte május végén a szezon második bemutatója, Bánki Gergely rendezői debütálása, az 1 link című audió-vizuális utazás Vajdai Vilmos főszereplésével. Zárásként pedig a legendás Szorokin-darab, A jég felújítása következett, amely hat év után tért vissza bemutatójának helyszínére, a Trafóba, ahol az eredeti szereplők mellett néhány új színész is belépett a produkcióba.

A Proton Színház 2014-15-ben A jég, a Frankenstein-terv, a Szégyen a Demencia, az Utolsó és az 1 link című előadásait tartotta műsoron. Ezek a budapesti helyszínek mellett 6 ország 10 városában 41 előadást éltek meg: jártak Groningenben, Rotterdamban, Szentpéterváron, Moszkvában, Evreux-ben, Lille-ben, Zürichben, Hamburgban és Pécsen.

A jég

A Proton Színház a nyári szünet végén, augusztusban egy exkluzív helyszínen, a Singapore International Festival of Arts-on kezdi a következő évadot, ahol a Demencia fog vendégszerepelni. Itthon a Frankenstein-tervvel indul az új évad (szeptember 19-20.) a Trafó Kortárs Művészetek Házával együttműködve az Élesztőházban. Október 18-án és 19-én pedig a Demencia várja majd a nagyközönséget, rendhagyó módon a Vígszínházban.

*Kapcsolódó*

Közleményben tiltakozik a Proton Színház is

Évzárás demencia nélkül

Győzött a Demencia Szentpéterváron

Az Utolsó című előadással indul a Proton Színház évada

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr607992533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása