7óra7

JÁTÉK - Nyerjen jegyet a Bernarda Alba házára! LEZÁRVA

JÁTÉK - Nyerjen jegyet a Bernarda Alba házára! LEZÁRVA

2015. 06. 27. | 7óra7

A színlap tanúsága szerint: Lorca utolsó és talán legjobb drámája a Bernarda Alba háza.

Az Andalúziában játszódó történetet átszövi a spanyolos temperamentum. Bernarda Alba otthonát – férje halála után – börtönné változtatja, ugyanis a hagyományoknak megfelelően a nyolcéves gyász ideje alatt a kinti világra néző minden ajtó és ablak becsukódik. Ez boldogtalanná teszi a zordon, kemény akaratú asszony és más-más természetű leányai életét. A házban élők nőisége pusztulásra van ítélve, börtönükből az út csak fizikai vagy szellemi szabadságuk teljes feladásához vezet. A Halálkatlanból csak holtan, vagy tébolyultan lehet szabadulni.

Bernarda Alba háza

Szenvedély, tűz, féltékenység, tánc, gyász és magány. Az előadás nyelvezete a rövid és tömör replikákra lecsupaszított lorcai szöveg és a flamenco világának (tánc, zene, ének) találkozásából születik meg. Ebben a színházi jelrendszerben egyformán fontos a hang, a gesztus, a ritmus és a látvány - áll a felvezetőben.

Játék Bernarda Alba háza-jegyekért

-A Szabad Tér Színház és a 7óra7 közös játékában olvasónk *1)* várólistára teszi a Bernarda Alba háza című produkciót a 7óra7-en; *2)* lájkolja a 7óra7 Facebook-oldalát *3)* Facebook-üzenetben *június 25-én 23 óráig* elküldi a 7óra7-en regisztrált emailcímét, valamint az alábbi kérdésre a helyes válasz betűjelét – és máris esélyes arra, hogy azon *három* olvasónk egyike legyen, akik *páros belépőjegyet* nyernek az július 2-i előadásra.-

A játék lezárult, a nyertesek:
Kozák Rebeka
Faller Beatrix Renáta
Krőhnung Helga

A megválaszolandó kérdés:

Ki a július 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon látható Bernard Alba háza című darab rendezője?

A) Béres László
B) Béres Attila
C) Bérczes László

A helyes válasz az A) Béres László volt.

Gratulálunk a nyertesnek, akit a Facebookon értesítünk a nyeremény átvételéről.

Ha lát egy előadást, mondjon róla véleményt a 7óra7-en, hogy a többiek is láthassák, érdemes-e megnézni az előadást vagy sem! Természetesen a Bernarda Alba házáról – és bármely más előadásról – is várjuk olvasóink véleményét!

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr757992625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása