7óra7

JÁTÉK – Nyerjen jegyet a Magyar Elektrára! LEZÁRVA

JÁTÉK – Nyerjen jegyet a Magyar Elektrára! LEZÁRVA

2015. 06. 19. | 7óra7

Az eredeti Szophoklész-drámát Bornemisza Péter nyomán Háy János írta újra, azaz a Szophoklész-féle Elektra-történetet kapjuk Bornemisza nyelvújítás előtti nyelvezetét megidézve, de érthetően. A szöveg új, a történet régi. Az előadás rendezője Horváth Csaba.

Húsz éve már, hogy Klütaimnésztra királyné megölte férjét, és hatalmát élvezve boldogan él az új királlyal, Aigiszthosszal. Az udvarban él lánya, Elektra is, aki bosszúra éhesen várja – úgy tűnik: hiába –, hogy messzi földre menekített testvéröccse, Oresztész visszatérjen, s bosszút álljon.

Magyar Elektra - Takács Kati és Szula László

Ám a húszéves évforduló tragikus fordulatokat rejt: Oresztész tanítójával, mesterével hazaindul, hogy sorsa rá mért feladatát bevégezze, s bosszút álljon apja haláláért. Hogy a gyanút elterelje, megtéveszti az udvart, és saját halálhírét kelti. Elektra összeomlik, Klütaimnésztra felszabadultan ünnepel – hogy aztán végzetébe, fia tőrébe rohanjon.

A görög történet Háy János új drámájában is ugyanoda fut: bosszúra bosszú következik, vért vér követ, egyik igazságot váltja a másik igazság – és ennek talán soha nincs vége…

Játék Magyar Elektra-jegyekért

-A Szabad Tér Színház és a 7óra7 közös játékában olvasónk *1)* várólistára teszi a Magyar Elektra című produkciót a 7óra7-en; *2)* lájkolja a 7óra7 Facebook-oldalát *3)* Facebook-üzenetben *június 17-én 23 óráig* elküldi a 7óra7-en regisztrált emailcímét, valamint az alábbi kérdésre a helyes válasz betűjelét – és máris esélyes arra, hogy azon *három* olvasónk egyike legyen, akik *páros belépőjegyet* nyernek az június 20-i előadásra.-

A játék lezárult, a nyertesek:
Beier Szilvia
Szabó Dorka
Sallai Zoltán

A megválaszolandó kérdés:

Ki játssza június 20-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon látható Magyar Elektra című tragédiában Oresztészt?

A) Kovács Zsolt
B) Nagy Norbert
C) Szula László

A helyes válasz a B) Nagy Norbert volt.

Gratulálunk a nyertesnek, akit a Facebookon értesítünk a nyeremény átvételéről.

Ha lát egy előadást, mondjon róla véleményt a 7óra7-en, hogy a többiek is láthassák, érdemes-e megnézni az előadást vagy sem! Természetesen a Magyar Elektráról – és bármely más előadásról – is várjuk olvasóink véleményét!

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477992649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása