7óra7

Pénteken indul a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Pénteken indul a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

2015. 06. 18. | 7óra7

Nyakó Béla, a szervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának igazgatója ma elmondta: a véglegesített program szerint 19 társulat 25 előadást mutat be, s a rendezők szándéka szerint a zsűri és a közönség a határon túli magyar színjátszás teljes keresztmetszetéről ízelítőt kap a fesztiválon.

Pénteken a nagyváradi Liliput Társulat két bábelőadásával kezdődik a kísérő program, majd az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Alma és fája című kiállítását nyitják meg. A tárlat Kós Károly (1883-1977) erdélyi építész, író, szerkesztő és lánya, Koós Zsófia (1916-1990) színművész életét mutatja be. Este a Benkó Dixieland Band koncertjére várják a zenekedvelőket.

A mi osztályunk

Szombat délelőtt az Aranykapu Népművészeti Egyesület mesterség-bemutatóját rendezik meg, majd a szatmárnémeti színház bábtagozatának előadása szórakoztatja a legkisebb nézőket. A versenyprogram a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadásával indul, az erdélyi színészek Gogol Háztűznéző című darabjában lépnek színpadra. A fesztivál hivatalos megnyitója utána a Temesvári Csiky Gergely Színház Mouawad Futótűz című művét játssza (3 pontos kritikánk itt olvasható

A kilenc napos előadássorozaton a Szatmárnémeti Északi Színház Caragiale Az elveszett levél az Újvidéki Színház Stein-Kálmán-Jenbach Csárdáskirálynő a csallóközi Hetény Csavar Színház Társulata Csokonai Dorottya, az Újvidéki Színház Visniec III. Richard betiltva míg a Szabadkai Népszínház Shakespeare Macbeth című darabját mutatja be.

A Kassai Thália Színház Kerékgyártó Rükverc a Beregszászi Kárpátaljai Magyar Drámai Színház Zelei Zoltán újratemetve a Nagyváradi Szigligeti Színház Slobodzianek A mi osztályunk (6 pontos írásunk itt olvasható a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Crane Karamazovok a Csíkszeredai Csiki Játékszín Kosztolányi Édes Anna a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház pedig Harrower Kés a tyúkban című darabját hozza el Kisvárdára.

Futótűz

A Marosvásárhelyi Ariel Színház az Antosa, a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Hattyúdal a Révkomáromi Jókai Színház Székely Bányavirág a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Beaumarchais Figaro című darabjával versenyez a kisvárdai fesztiválon.

A június 27-ei zárónapon a Sepsiszentgyörgyi Jel Színház Tolnai Wilhelm-dalok című darabja a búcsúelőadás (8 pontos kritikánk itt található

Az anyaországi színházak közül a budapesti Manna Kulturális Egyesület társulata Örkény Szkalla lányok (7 pontos kritikánk itt olvasható míg az Óperenciás Bábszínház a Csalafintaságok a csalitosban című művet mutatja be.

A kísérő programban még június 23-án Puskás Peti és barátai, valamint 27-én, az ünnepélyes díjkiosztót követően Udvaros Dorottya színművész lemezbemutató koncertje szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787992619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása