7óra7

Októberben indul a CAFE Budapest

Októberben indul a CAFE Budapest

2015. 06. 16. | 7óra7

A Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködése idén is folytatódik, így az immár 24 éves őszi kulturális seregszemle ismét e három intézmény koordinálásában várja a kortárs művészet kedvelőit.

Az idei évtől a fesztivál Bartók Béla előtt tisztelegve több programján is műsorra tűzi a közép-európai népzene gyűjtőjének szerzeményeit, és felcsendülnek az eredeti dallamok is, többek között a Söndörgő együttes és a Kelemen Kvartett közös koncertjén vagy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös produkciójában.

Az operarajongókat új bemutatókkal és koprodukciókkal várja a fesztivál, látható lesz a Neue Oper Wien és a Müpa legújabb közös előadásában Sosztakovics Az orr című operaszatírája, és Bella Máté darabja, A tavasz ébredése.

Káel Csaba a Müpa igazgatója és Bán Teodóra producer a sajtóbeszélgetésen

A könnyedebb műfajok, a táncelőadások, valamint a crossover és világzenei programok kedvelőinek is lesz miből válogatniuk, Budapestre érkezik többek között a Pink Martini, a Radiohead alapítójaként ismert Jonny Greenwood, a Black Box Dance Company, Jojo Mayer és Lajkó Félix, a New York Gypsy All Stars, az új hangzások mestere, Hauschka és a finn dobvirtuóz, Samuli Kosminen.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is csatlakozik a fesztiválhoz társrendezvényként Kelet-Európa régióvezető művészeti vására, az Art Market Budapest, amely idén a Balkánra fókuszál október 8. és 11. között a Millenárison.

17 napon keresztül a kortárs kultúra újfent beköltözik Budapestre, számos és változatos programkínálatból válogathatnak az érdeklődők, többek között a Müpában, a CAFe Sátorban, a Zeneakadémián, a Budapest Music Centerben, Budapest Jazz Clubban, a Trafóban, a Várkert Bazárban, a Ludwig Múzeumban, a Capa Központban, az A38 Hajón, a Bálnában, az új helyszínként csatlakozó Akvárium Klubban, a fővárosi színházakban és kiállítóterekben, romkocsmákban és akár a közterületeken is.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál folyamatosan bővülő eseményeiről a fesztivál honlapján érhetők el naprakész információk.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr997992635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása