7óra7

Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban

Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban

2015. 06. 09. | 7óra7

Egy fiatalember története pörög le előttünk attól a pillanattól kezdve, hogy elhatározza, feleségül vesz egy lányt, akibe pechére bele is szeret. A lány viszont máshoz megy hozzá, ezért a férfi öngyilkos lesz egy szállodai szobában. De hogy jutott el idáig, mi történt vele? Szerelmi csalódás pusztán? Vagy mégsem? – olvasható a színlapon.

Zilahy Lajos 1922-ben megjelent és betiltott regénye később világsiker lett. Ő maga írta azt a forgatókönyvet is, amelyből az azonos című film készült a pályakezdő Karády Katalin főszereplésével, aki a sikernek köszönhetően egy csapásra ünnepelt sztár lett. A cenzúra kemény társadalomkritikája miatt a filmet is betiltotta.

Halálos tavasz - Lengyel Tamás

Egy fiatal alkotócsapat és neves színészek most arra vállalkoznak, hogy az érzelmek fontosságáról beszéljenek egy olyan korban, amikor az nem divat. A népszerű múlt századi történetet mai színházi eszközökkel szólaltatják meg a Városmajori Szabadtéri Színpadra készülő új adaptációban, a lélek bonyolult rajzát kutatva – áll a közleményben.

A Halálos tavasz idén nyáron négy alkalommal látható a Városmajorban: június 13-án, 14-én, július 31-én és augusztus 1-én, majd a tervek szerint ősztől bekerül egy budapesti kőszínházba, valamint országos turnéra indul.

Bővebb információkat megtudni a produkcióról, és online jegyvásárlásra a fesztivál honlapján keresztül van lehetőség.

Budapesti Nyári Fesztivál - Csaknem 150 program az idei kínálatban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327992657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása