7óra7

Évadot zárt a Radnóti is

Évadot zárt a Radnóti is

2015. 06. 09. | 7óra7

A szezon elején Alföldi Róbert állítja színpadra Shakespeare Lear király című drámáját, október 4-i premierrel. Az évad második bemutatója Bálint András önálló irodalmi estje lesz Heltai Jenő eddig kiadatlan, 1944-es ostromnaplójából - Heltai naplója címmel - Darvas Ferenc zongorakíséretével, Deák Krisztina rendezésében. A produkció bemutatóját október 31-én tartják.

A színház harmadik premierjeként december 20-án tűzik műsorra Miroslav Krleza horvát szerző ritkán játszott darabját, a Glembay-vért, Valló Péter rendezésében. A színház két további bemutatót tervez, ám ezekről még nem született döntés.

Schneider Zoltán Az évadzárón kiosztották az évad díjait a társulat és a közönség szavazatai alapján. A társulat a legjobb színésznő díját Csomós Marinak, míg a legjobb színésznek járó kitüntetést Pál Andrásnak ítélte oda. A színház nem színész dolgozóinak járó díját Suhajné Pálvölgyi Ilona jegypénztáros vehette át. A közönség szavazatai alapján a legkedveltebb színész az évadban Schneider Zoltán lett.

Bálint András az évadot értékelve elmondta: nagyon büszke az Oresztész című előadásra, a Horváth Csabával közös munkát gyümölcsöző folyamatnak ítélte meg. Úgy vélte, hogy a Karamazov testvérek igazán jól sikerült Valló Péter-rendezés, folyamatosan teltházzal játsszák. Az évad harmadik bemutatója, a Buborékok jól működő klasszikus vígjáték a Mohácsi testvérek átiratában, amely a színészek számára inspiráló munka volt, és szintén nagy közönségsikernek örvend. A csupa kortárs alkotó együttműködése révén született Spam operett könnyed, szórakoztató darab, amelyet Rudolf Péter számos nagyszerű ötlete és filmszerű megvalósítása fémjelez - idézi a közlemény a direktor szavait.

Bálint András kiemelte, hogy a Ráhangoló beszélgetések, Vasárnapi Szalonok és közönségtalálkozók mind nagy érdeklődésre tartottak számot. Ezek nemcsak a nézői visszajelzések miatt fontosak a színház számára, de lehetőséget adnak a színészeknek is a közönséggel való találkozásra, beszélgetésre.

Az igazgató szót ejtett a színház 2015 januárjában indított színházpedagógiai programjáról, a Kulisszáról, amelyet a következő évadban további két előadással bővítenek. Az Oresztész mellett a Platonov - Apátlanul és a 2015 októberében megvalósuló Lear király című előadáshoz is készül színházpedagógiai foglalkozás.

A teátrum a jövő évadtól elindít egy hosszú távú nevelési programot is a színház világa iránt érdeklődő 14-18 éves fiatalok számára, amelynek célja, hogy a résztvevők közelről megismerkedhessenek a színházzal.

A színházat 30 éve vezető Bálint András igazgatói mandátuma január 31-én lejár, és nem pályázik újra a posztra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677992659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása